LOS BORGIA

 

Fitxa tècnica

Direcció: Antonio Hernández
País:
Espanya 
Any: 2006 
Duració: 120 min 
Gènere: drama 
Guió: Piero Bodrato 
Producció: Teddy Villalba i Guido de Angelis 
Música: Ángel Illarramendi
Fotografia:
Javier García Salmones 
Muntatge: Iván Aledo 
Direcció artística: Stilde Ambruzzi 
Vestuari: Luciano Capozzi

Fitxa artística

Sergio Peris-Mencheta (César Borgia),
Lluís Homar (Rodrigo Borgia),
María Valverde (Lucrecia Borgia),
Paz Vega (Caterina Sforza),
Ángela Molina (Vanozza Cattanei),
Sergio Muñiz (Juan Borgia),
Eloy Azorín (Jofré Borgia),
Roberto Álvarez (Burkard),
Linda Batista (Sancha de Aragón),
Antonio Dechent (Michele Corella),
Roberto Enríquez (Paolo Orsini),
Eusebio Poncela (cardenal Giuliano della Rovere) 

Sinopsi

Juan (Sergio Muñiz), César (Sergio Peris-Mencheta) i Jofré (Eloy Azorín), els tres fills de Rodrigo Borgia (Lluis Homar), es dirigeixen al Vaticà, on s'està celebrant el conclave per triar nou papa. Allí s'assabenten que el seu pare, Rodrigo Borgia, acaba de ser triat pontífex amb el nom d'Alejandro VI. El nou papa somia augmentar els territoris del Vaticà de totes les formes possibles. Per a això nomena capità dels seus exèrcits Juan, el seu fill gran, i el casa amb María Enríquez, una noble dama espanyola. Al seu fill segon, César, el nomena cardenal, i per a la seva única filla, Lucrecia (María Valverde), acorda el matrimoni amb Juan Sforza. Finalment obliga Jofré, el seu fill petit, a casar-se amb Sancha d'Aragó (Bufona Batista). Però César vol ocupar el lloc del seu germà Juan i controlar l'exèrcit. Entre els dos comença una gran rivalitat...

Notes de producció

Los Borgia ha tingut un pressupost de deu milions d'euros i va ser rodada en els llocs autèntics on va viure la família Borgia. La pel·lícula es va rodar íntegrament en escenaris naturals italians i espanyols repartits entre bells palaus i jardins renaixentistes, convents i edificis de l'època, així com en carrers i places seleccionades amb rigor a la mateixa Roma i a les rodalies. Així, es va rodar a Viterbo, poble medieval perfectament conservat que simularà els carrers de Roma; al palau i jardins de Caprarola, en els salons del qual es van recrear les estades del Vaticà i també en diversos palaus de Fiano Romano, Bracciano, Manziana, Ponzano, Ariccia. Finalment, l'equip es va desplaçar a Espanya per rodar a les comunitats de Navarra i València. Sota la supervisió de Stilde Ambruzzi, una de les més destacades directores artístiques d'Itàlia, es va crear el bell i espectacular marc en el qual es desenvolupa la història que ens transporta a la Itàlia de finals del segle XV, en les albors del Renaixement, època de la història que ha donat grans mestres de l'art, com Leonardo da Vinci, Bramante o Boticcelli, pensadors com Maquiavel –íntimament lligat a la família per fixar els seus ulls en César Borgia– i grans famílies aristocràtiques i poderoses que es repartien el territori italià, com els Medicci, els Colona, els Orsini o els Farnese. Tots ells, al costat dels Borgia, van crear els fonaments de l'estat i de la societat moderna.


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: