LA FLAUTA MÀGICA

ÒPERA AL CINEMA
DIJOUS 24 DE MARÇ DE 2011
A LES 20.00 HORES


ÔPERA EN DIRECTE

LA FLAUTA MÀGICA
de
Wolfgang Amadeus MOZART


retransmissió en directe via satèl·lit des
del

TEATRE LA SCALA
DE MILÀ

FITXA TÈCNICA
AUTOR: Wolfgang Amadeus Mozart
DIRECTOR D'ESCENA: Boer Roland
DIRECTOR MUSICAL: William Kentridge
VESTUARI: Goris Greta

REPARTIMENT

Sarastro Günther GROISSBÖCK
Tamino Saimir PIRGU
II romana Prieto SADNIK
Königin der Nacht Albina SHAGIMURATOVA
Pamina Genia KÜHMEIER
Jo Dóna'm Aga MIKOLAJ
Dóna'm II Heike GROETZINGER
Dóna'm III Maria Radner
Papagena AilishTYNAN
Papageno Alex ESPOSITO
Monostatos Bronder PEDRO

Durada: 3 hores aprox. (amb un entreacte)
Acte 1: 70 min + Entreacte: 25 min + Acte 2: 85 min

Òpera en dos actes cantada en alemany i subtitulada al castellà


Entrada:
anticipada 13 € - taquilla 16 €
Organització: Associació CineBaix, el CCCD i Versión Digital

PRESENTACIÓ

Sota la seva superfície de conte de fades, La flauta màgica oculta els misteris d'un ritual d'iniciació i una trama de múltiples capes, ple d'al·legories per encendre la imaginació. En el nostre camí ens acompanya el director musical Roland Boer, excel·lents intèrprets de Mozart i una magnífica producció de William Kentridge, que ha rebut l'aclamació de la crítica a Europa. I així, "pel poder de la música caminar alegrement per la nit fosca de la mort"

SINOPSIS

Acte I

Un paisatge de muntanya amb un temple en el fons
Apareix Tamino, vestit com un caçador, seguit per una gran serp. Fora de les portes del temple arriben tres dames d'honor. Després de matar a la serp, admiren la cara del jove noble i fugen per advertir a la Reina de la Nit. Tamino recupera els seus sentits i el sorprèn trobar la serp morta. Pensa que deu la seva salvació a un personatge d'aspecte estrany, Papageno, un caçador d'ocells, que acaba d'aparèixer vestit de plomes Papageno no nega el fet, però és alhora castigat per la seva mentida per les tres dames d'honor que reapareixen i li tanquen la boca amb un cadenat d'or. Mentrestant les dames joves mostren a Tamino un retrat de la Reina de la Nit, la filla, la bellesa de la qual li inflama el cor. La donzella, no obstant això, ha estat segrestada pel mag Sarastro. Conquistat per la seva bellesa, Tamino s'ofereix per al seu rescat. Les dames d'honor li lliuren una flauta d'or amb poders màgics i, llevant el cadenat de la boca de Papageno, li ordenen seguir.

En el Saló del palau de Sarastro
Pamina ha tractat d'escapar de les insistències de Monostatos, que la hi va portar per la força al seu palau. Espantat per la visió de Papageno, fuig. Papageno és, doncs, capaç d'apropar-se a Pamina i li revela que ha estat enviat per la seva mare, amb un jove príncep, per alliberar-la. Pamina i Papageno escapen. Apareix Tamino dirigit per tres genis. El temple d’Isis es poden veure dues de les seves portes - la raó i la de la naturalesa – que estan tancades. Però una, la de la Saviesa, s'obre i un sacerdot s'avança a explicar a Tamino que Sarastro no és cruel, però ha estat induït per justos motius per protegir a Pamina de la influència de la seva mare. El sacerdot li assegura al jove noble que la nena està viva. Les campanes de la màgia són molt útils per espantar a Monostatos i als seus homes que són a punt de capturar Papageno i Pamina. Sarastro apareix. Pamina li demana que la perdoni per haver fugit i li explica les raons del perquè ho va fer. Sarastro es declara disposat a concedir la seva mà en matrimoni a un cavaller digne d'ella, no obstant això mai permetrà que ella torni a la seva mare. Tamino és arrossegat per Monostatos. El jove i la donzella, que es veuen per primera vegada, s’abracen, mentre que Monostatos, qui ha demanat una recompensa pels seus serveis, és castigat.


Acte II

Palmerar
Sarastro ordena als seus sacerdots que han de fer passar unes dures proves abans que es pugui unir a la categoria d'iniciats i casar-se amb Pamina.

Saló del temple
Tamino i Papageno, encaputxats, es preparen, el primer resolt, el segon, aterrit. Les tres dames d'honor de la Reina de la Nit intenten en va dissuadir-los de la seva empresa.

Un bosc
Monostatos furtivament s'arrossega fins al dormitori Pamina i tracta de besar-la. La Reina de la Nit intenta protegir a la seva filla que es llença en braços de la seva mare a la recerca de consol, pensant que ha estat abandonada per Tamino. La reina de la nit dóna a la seva filla una daga amb la qual matar a Sarastro. Però Monostatos, que ha sentit tot, amenaça amb revelar les seves intrigues. Sarastro vindrà sobre ells i perseguirà a Monostatos.

Saló del temple
Tamino i Papageno continuen els seus estudis. Una bruixa apareix, dient que és Papagena, i comença a parlar a Papageno, però s'esvaeix amb el fort soroll d'un tro. En el cel apareix una taula amb aliments i begudes i els dos comencen a menjar. Atrets pel so de la flauta de Tamino, Pamina entra, però al seu estimat té prohibit parlar amb ella. Ella està tan profundament ferida que tracta de suïcidar-se.. Ara Tamino ha de passar per dures proves pel foc i l'aigua. Pamina el segueix i li aconsella a tocar la flauta màgica.

Un jardí
Papageno es desespera perquè Papagena, que s'ha convertit en jove i bella, se li apareix per un instant, només per desaparèixer de seguida. El so de les campanes de la màgia fa que ella torni a aparèixer.

Un paisatge de roques escarpades
La reina de la nit de la nit, amb Monostatos i les tres dames d'honor, intenten entrar en el
temple amb sense fer soroll amb la finalitat de matar a Sarastro. Però la terra, sacsejada per un terratrèmol, s'obre per emportar-se’ls.

En el temple del Sol
Sarastro, entronitzat i envoltat dels seus sacerdots, amb Tamino i Pamina celebra la victòria del Sol sobre les tenebres.

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: