CineBaix celebra el seu primer aniversari aquest divendres 3 de novembre

El cinema CineBaix de Sant Feliu de Llobregat, gestionat per l'associació del mateix nom, compleix aquest dissabte, 4 de novembre, el seu primer aniversari. Per celebrar-ho, el divendres 3 de novembre totes les sessions tindran un preu únic d'un euro. A més, després de la sessió de cinefòrum de les 22 h, amb la pel·lícula La teva vida en 65 ', hi haurà una gran festa per a tots els socis, espectadors i amics de CineBaix, en la qual també s'avançaran imatges del documental que un equip de cineastes està rodant sobre CineBaix.                     

Des que el passat 4 de novembre de 2005 es recuperés sota el nom de CineBaix l'activitat cinematogràfica a l'antic Cinema Guinart, han passat 11 mesos d'activitat i projeccions, amb el parèntesi estival dels mesos de juliol i agost, que han consolidat  CineBaix com una activitat cultural amb el suport ampli de la ciutadania. Així, al llarg d'aquest temps CineBaix ha portat gairebé dos centenars de pel·lícules, que han estat vistes per un total de 23.500 espectadors. El cinema d'autor, el cinema parlat en català, el cinema europeu, el cinema espanyol i el cinema infantil han estat els principals eixos temàtics de la programació de CineBaix, que també ha organitzat projeccions especials per a escoles de films d'especial interès pedagògic com La lengua de las mariposas o Salvador , així com el Cicle de Cinema Clàssic " Estimar el cinema” , que estarà en cartell tota la temporada 2006-2007, i les sessions de cinefòrum, amb una periodicitat quinzenal. Precisament, les sessions de cinefòrum, en les quals, a més de la projecció també es fa un col·loqui conduit a càrrec de diversos especialistes, són una de les activitats que ha tingut més espectadors, com ho demostra el rècord d'assistència en una sola sessió aconseguit el divendres 20 d'octubre passat amb el cinefòrum, conduït per l'historiador Jaume Claret, de la pel·lícula Salvador , que va aplegar més de 300 participants. Al llarg del cicle de cinefòrum han participat ponents tan destacats com els periodistes Joan Salvat i Joan Roura, el cineasta egipci Samir Abdallah, l'equip de direcció artística de Tirant lo blanc o la secretària general de CCOO del Baix Llobregat, Aurora Huerga, entre d'altres.

El Cinema Guinart de Sant Feliu de Llobregat, inaugurat el 1969, va tancar les portes el mes de febrer de 2004, i des de llavors es va crear a la ciutat un fort moviment ciutadà per intentar que l'Ajuntament adquirís l'espai i poguessin recuperar-se les projeccions cinematogràfiques, un moviment que va donar peu a la creació de la Plataforma Pro Cinema. Una vegada que es va conèixer l‘adquisició del local per part de l'Ajuntament, el maig de 2005, membres de la Plataforma van constituir l'Associació CineBaix, una entitat de voluntaris i socis nascuda per recuperar l'ús cinematogràfic de l'antic Guinart. Actualment, l'associació té més de 280 socis, i un equip de més de 30 voluntaris que fan totes les tasques del cinema.    

CineBaix,
30-10-2006

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: