Aquest divendres 27 comença el cicle de cinema clàssic
“Estimar el cinema”


Aquest divendres 27 d'octubre l'Associació CineBaix inaugura amb la pel·lícula La noche del cazador el cicle de cinema clàssic “Estimar el cinema”, una iniciativa sense precedents al Baix Llobregat i que, a raó d'un títol al mes, portarà al llarg de la temporada 2006-2007 diversos clàssics de la història del cinema en còpies de 35 mm. Les projeccions, que s'efectuaran al cinema CineBaix, ubicat al número 21 del carrer Joan Batllorí de Sant Feliu de Llobregat, els divendres i dissabtes, seran gratuïtes per a tots els socis i sòcies de CineBaix, i seran presentades pel crític cinematogràfic Ignasi Juliachs.

El cicle de cinema clàssic “Estimar el cinema” és una iniciativa desenvolupada per l'Associació CineBaix al llarg de la temporada d'exhibició 2006-2007 de recuperar, amb una freqüència d'una projecció mensual, títols clàssics de la història del cinema. L'objectiu d'aquest cicle és doble: per una banda, es tracta de recuperar títols instal·lats en el subsconcient de la memòria cinèfila que, ja sigui per la seva projecció llunyana als canals de televisió o bé per estar editats en DVD, no ha estat possible retrobar-lo darrerament en les pantalles cinematogràfiques. Per altra banda, la funció d'aquest cicle és clarament pedagògica ja que, encara que no pretén ser una aula de cinema, vol ser una primera presentació i introducció a alguns dels elements principals de la història del cinema i la seva sintaxi. I com no, també una introducció sentimental a la màgia d'uns títols que, d'una manera o d'una altra, són peces inoblidables per a diverses generacions de cinèfils. 

El calendari de projeccions comença aquest divendres 27 amb La noche del cazador, l'obra mestra de Charles Laughton dirigida al 1955, que serà el punt de partida per fer un repàs al gènere fantàstic. La resta de pel·lícules que integren el cicle són:

 

24 de novembre
”Cautivos del mal”, de Vincent Minnelli (1952)
(Cinema dins del cinema)
Int: Kirk Douglas, Lana Turner, Walter Pigdeon
   
22 de desembre
”Los vikingos”, de Richard Fleisher (1958)
(El cinema d'aventures)
Int: Kirk Douglas, Tony Curtis, Janet Leigh
   
26 de gener
”Eva al desnudo”, de Joseph L. Mankiewickz (1950)
(Els grans actors, les grans actrius)
Int: Bette Davis, Anne Baxter, George Sanders
   
23 de febrer
”Grupo salvaje”, de Sam Peckinpah (1969)
(El western)
Int: William Holden, Robert Ryan, Ernest Borgine
   
23 de març
”Rocco y sus hermanos”, de Luchino Visconti (1960)
(El cinema europeu:neorrealisme)
Int: Alain Delon, Renato Salvatori, Claudia Cardinale
   
27 d'abril
”La jungla del asfalto”, de John Houston (1950)
(El cinema negre)
Int: Sterling Hayden, Sam Jaffe, Louis Calhern
   
25 de maig
”Las uvas de la ira”, de John Ford (1940)
(El cinema com a retrat social i polític. Cine i literatura)
Int: Henry Fonda, Jane Darwell, John Carradine
   
22 de juny
”Los viajes de Sullivan”, de Preston Sturges (1941)
(La comèdia, un gènere etern)
Int: Joel McCrea, Veronica Lake, Robert Warwick

CineBaix,
27-10-2006

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: