CineBaix obre les portes aquest divendres, 4 de novembre

Després d'un any i mig d'inactivitat, l'antic Cinema Guinart tornarà a obrir les portes el divendres 4 amb el nom de CineBaix, el mateix que té l'associació que ha fet possible la recuperació de l'emblemàtic edifici com a espai dedicat al cinema. Aquest nou equipament públic, que va ser adquirit per l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat el maig passat, garantirà el seu ús cinematogràfic gràcies al conveni subscrit entre el consistori i l'Associació CineBaix, pel qual es cedeix a aquesta entitat creada recentment i per un període de nou mesos revisables, la gestió de la programació cinematogràfica.

El cinema parlat en català, d'autor, europeu, espanyol i infantil són els principals eixos temàtics que l'Associació CineBaix vol prioritzar en aquest espai cinematogràfic al centre de Sant Feliu de Llobregat .

Per a la nit de l'estrena, CineBaix ha organitzat una vetllada de festa a partir de les 20.30 h, en la qual, a més de cinema, també hi haurà altres activitats complementàries. Amb la col·laboració de diverses entitats locals i les autoritats locals, el vestíbul de l'antic Cinema Guinart serà l'escenari d'una nit amb moltes sorpreses, entre les quals hi haurà la presència de professionals del món del cinema i de la televisió .

En el torn d'intervencions prèvies a la projecció del film Princesas, títol escollit per a la projecció inaugural, parlaran el president de l'Associació CineBaix, Jordi Alemany, i l'alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Juan Antonio Vázquez. A més, després de la projecció s'oferirà una copa de cava a tothom que hi assisteixi. Les persones associades a CineBaix podran entrar gratuïtament la nit de l'estrena.

El Cinema Guinart de Sant Feliu de Llobregat, inaugurat l'any 1969, va tancar les portes el mes de febrer de 2004, i en aquell moment es va crear a la ciutat un fort moviment ciutadà per intentar que l'Ajuntament adquirís l'espai i poguessin recuperar-se les projeccions cinematogràfiques, un moviment que va donar peu a la creació de la Plataforma Pro Cinema. Una vegada que es va conèixer que l'Ajuntament havia adquirit aquest cinema, membres de la Plataforma van constituir l'Associació CineBaix, una entitat de voluntaris nascuda per recuperar l'ús cinematogràfic a l'antic Guinart.

El mes de setembre passat l'Associació CineBaix va iniciar una campanya de captació de socis i sòcies que, amb una aportació econòmica de 50 €, ajudin a fer que l'antic Cinema Guinart pugui tornar a obrir les portes. Ara, a més, també fa una campanya de captació de voluntaris que puguin ajudar en el funcionament d'aquest cinema un cop que aquest recuperi les projeccions. Les persones interessades a fer-se voluntàries poden passar per l'Ateneu Santfeliuenc (seu de l'Associació CineBaix ) de dilluns a divendres de 17 a 22 hores, així com fer-ho a través de la web.

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: