Inici
Presentació
Programació
Directors/es
Mostra i educació
Notícies
Edicions anteriors
Índex de pel·lícules
Entrades i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Mitjans de comunicació
Contacte
Inscripció
Programació
      → Totes les pel·lícules es projectaran subtitulades en català o castellà.
      →Hi haurà traducció consecutiva de les presentacions i debats de cada jornada.
Programació completa Totes les pel·lícules
EI!, NO OBLIDEU EL COMÍ
(HE! LA TANSI AL-KAMMOON)
Fitxa tècnica

Nacionalitat, any_ Síria i França, 2008
Direcció i guió_ Hala Alabdalla
Fotografia_
Sabine Lancelin
Muntatge_ Dominique Pâris, Florence Miettaux, Nicolas Damun
Intèrprets_ Darina Al-Joundi, Anissa Daoud
Cors_ Yolla Khalifé
So_ Moncef Taleb
Muntatge de so_ Jean Marc SCHICK
Producció_ Hala Alabdalla. Ramad films- Syrie
Coproducció_ Habib Bel Hedi. Familia Productions - Tunis Serge Lalou. Les Films d’Ici – France
Duració_ 66 minuts
Idiomes_ Àrab i francès - Subtítols_ català
Gènere_ Documental
IMATGES
SINOPSI
La cineasta Hala Alabdalla és coneguda pel seu apropament idiosincràtic i experimental. En el seu segon documental pren un viatge a través de la consciència col·lectiva de tres veus d’artistes i escriptors: Jamil Hatmal i Sarah Kane, que ens han deixat, i Darina Al Joundi, que es resisteix. Les biografies de cadascun d’ells estan relacionades mitjançant una perspectiva fascinant sobre la identitat cultural àrab. Tots tres han escollit una manera d’expressió artística en la seva crida per la llibertat. A través de la pel·lícula Alabdalla intenta dibuixar amb ells aquesta relació circular entre: la vida, el lloc, l'exili / veu, text, art / la bogeria, el suïcidi i la mort. Ens adonarem que aquest cercle pot ser el camí que hem de seguir: caure o no caure?

BIOGRAFIA / FILMOGRAFIA DE LA DIRECTORA

Hala Alabdalla, llicenciada en Enginyeria Agrícola per la Facultat de Damas l’any 1978 i graduada en Estudis Cinematogràfics i Audiovisuals per la Universitat París VIII el 1989. És autora, realitzadora i consultora, a més de dirigir la productora Ramad Films. Al llarg de la seva carrera ha participat com a guionista, directora de producció, coautora i col·laboradora artística en nombroses pel·lícules i documentals de destacats directors de cinema, com Mohammad Malas, Omar Amiralay, Oussama Mohammed, etc. Ha estat membre de diversos jurats, com la Mostra de Venècia, Orisonti 2007- Itàlia i FidMarseile 2007- França, entre d’altres.
El seu primer documental, Je suis celle qui porte les fleurs vers sa tombe (2006), ha estat aclamat i premiat en nombrosos festivals, entre els quals destaquen, entre molts altres: 3r Dubai International Film Festival (premi: The Muhr Awards Documentaries Bronze); 13è Festival International Cinéma Méditerranéen de Tétouan (premi: Le Grand Prix du Documentaire); 7è Arab Film Festival Rotterdam (premi: The Golden Hawk Award). Hey, don’t forget the cumin és el seu segon documental i actualment treballa en diferents projectes.
Contactes
Ramad Films- Syrie
Hala Alabdalla
40 rue du Chemin vert
75011 París. França
Telèfons: 01 47 00 45 38 / 06 85 21 22 37
ala.cine@wanadoo.fr
 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs