Inici
Presentació
Programació
Directors/es
Mostra i educació
Notícies
Edicions anteriors
Índex de pel·lícules
Entrades i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Mitjans de comunicació
Contacte
Inscripció
Programació
      → Totes les pel·lícules es projectaran subtitulades en català o castellà.
      → Hi haurà traducció consecutiva dels debats-col·loquis de cada jornada.
Programació completa Totes les pel·lícules
Cartouches gauloises
Fitxa tècnica
Direcció: Mehdi Charef
Guió: Mehdi Charef
Productor: Michele Ray-Gavras
Cinematografia: Jérôme Alméras
So. Hélène Burckel
Música: Armand Amar
Intèrprets: Hamada , Thomas Millet, Tolga Cayir, Julien Amate
Edició: Yorgos Lamprinos
Producció: K.G Productions
Co-producció: Pathé i Battam Films
Distribució: Pathé Distribution

País: Algèria/França
Any: 2007
Format: Color_35 mm
Duració:
92 minuts
Idioma Original: Francès - Subtítols: Català
Vídeo
Sinopsi
Paràbola impressionista sobre la guerra d’Algèria vista a través la mirada d’Ali, un noi de 10 anys venedor de diaris, Cartouches Gauloises és la història d’una amistat entre Ali i Nico, dos infants un“indígena” i l’altre “europeu”. Nascuda malgrat la cruesa de la guerra, aquesta amistat s’interromp al final de la primavera del 1962.
Biografia
Mehdi Cherif: realitzador, escriptor, i dramaturg. Nascut a Maghnia, Algèria, 1952. Arribat a França a l’edat de 7 anys, Mehdi Cherif és afilador en una fàbrica a París entre 1970 i 1983, any que publica Le Thé au harem d’Archi Ahmed a França. Després del seu encontre amb Costa-Gavras, decideix de passar el seu llibre en imatges.
Passat directament de la fàbrica al cinema, Mehdi cherif obté un èxit inesperat amb Le Thé au harem d’Archimède ( 1985). Evitant el “misérabilisme”, aquesta obre evoca amb sensibilitat la vida d’adolescents de la “banlieue” confrontats a la crisi econòmica. Després d’aquest film cobert de recompenses Mehdi Cherif s’esforça per esborrar l’etiqueta imposada de “cineasta immigrat” construint una obra original inspirada en els marges de la societat. Després de nombrosos films igualment exitosos Mehdi Cherif, a Cartouches gauloises ( 2006) revisita el seu passat evocant una ferida encara no cicatritzada, la guerra d’Algèria i el desarrelament de la terra dels seus ancestres. El realitzador, esbossa un retrat d’Algèria, durant el mes que precedeix a la seva independència, a través la mirada d’un jove adolescent. Ali, un venedor de diaris. Gràcies a una galeria de personatges imposants de justícia ( del soldat francès al harki passant pel fellagha, el cap d’estació, la prostituta,...) revela aquí una mica de la seva pròpia història personal al mateix temps que una cara de la nostra història col·lectiva.
Contactes
Pathé Distribution
10, rue Lincoln
75008 Paris
tel: +33 1 40 76 91 69
fax: +33 1 40 76 91 94
wWeb: www.pathedistribution.com
 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs