Inici
Presentació
Programació
Seccions
Típics tòpics
Debats i cinefòrums
Directors/es
VI Mostra
Mostra i educació
Edicions anteriors
Índex de pel·lícules
Entrades i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Mitjans de comunicació
Contacte

Debats de la VI Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani
 
Convidats
Nazanin Armanian,
escritora i politóloga iraniana

Nazanín Armanian, viu a Espanya des de l'any 1983. Llicenciada en Ciències Polítiques i doctora en Filosofia, a treballat en la UNED com a tutora de Ciències polítiques, i des del 2008 imparteix classes en els cursos on-line de la Universitat de Barcelona. Paral·lelament, dona cursos i conferències en diferents centres cívics i culturals, prepara anàlisis sobre l'actualitat d'Orient Mitjà i el Nord d'Africa (per encàrrec), fa de traductora jurada (persa/farsi-castellà), escrio en els diaris nacionals i des de fa un parell d'anys, publica una columna els diumenges al diari Público. Ha publicat uns 15 llibres sobre temàtics diferents i ara prepara altres projectes literaris.
(+ informació)
Ana Basanta
periodista, escriptora i llicenciada en Història
Ana Basanta (Barcelona, 1975) va estudiar història i periodisme. Treballa en Europa Press a més de col·laborar en diferents mitjans escrits. És autora d'un parell de llibres de viatges amb consciència social: “Falcó dels Andes” i “Líban desconegut”. Dos eren els projectes que van motivar el viatge al Líban: la realització d'un documental sobre un programa de salut reproductiva en els campaments de refugiats palestins i el segon, un altre sobre la situació de la dona. A l'agost de 2011, una càmera, un trípode i quatre joves de Barcelona: dues sociòlogues i dos periodistes, entre les quals es trobava Ana Basanta, van volar cap a Beirut. Van descobrir la vitalitat de la capital del Líban, la realitat dels camps de refugiats i la situació de la dona libanesa.
Carlos Castro Garcia, membre del col·lectiu Contrats
i un dels directors de Despres de la pau: Líban, pacte de silenci
Llicenciat en Periodisme i diplomat en Fotoperiodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, va completar els seus estudis en l'Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra (Postgrau en Videoperiodismo). Becat en el 10 Fòrum Fotogràfic de Can Basté pel projecte fotogràfic ‘Pensón Calatrava’, sobre la pobresa a Barcelona. Redactor en diversos mitjans, ha treballat per a diaris com Clarín (Argentina), Gara, Berria i l'electrònic soitu.es el procés d'independència de Kosovo de 2006 a 2008 i les passades (juny de 2009). Des de setembre de 2009 treballa al costat d'Oriol Andrés i Gemma Garcia en un documental sobre Kenya, actualment en fase de muntatge. El rodatge es va dur a terme al novembre del passat any.
(+ informació)
 
Mireia Salgado i Eduard Giménez,
directors de La sonrisa de Smara
Mireia Salgado Ramos (Barcelona, 1983). Tècnica en imatge audiovisual. Ha realitzat el postgrau en fotoperiodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona i un taller de fotografia en zones conflictives i/o socialment deprimides en l'Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Ha cursat un taller de realització de documentals a l'Escola Internacional de Cinema i Televisió de Sant Antonio dels Banys (Cuba). Codirectora del documental La vida de l'Espurna (Cuba, 2010) i Em dic Llibertat (Barcelona, 2011), actualment treballa en la preproducció d'un documental sobre la fe a la illa de Cuba.

Eduard Giménez i Fisa (Sant Feliu de Llobregat, 1982). Tècnic en producció audiovisual i periodista. Ha cursat un taller de realització de documentals a l'Escola Internacional de Cinema i Televisió de Sant Antonio dels Banys (Cuba). Fundador d'una publicació local a Sant Feliu de Llobregat i col·laborador en mitjans de premsa alternativa. Ha realitzat diversos reportatges audiovisuals sobre la defensa del medi ambient a Catalunya. Codirector del documental On està Hollywood? (Cuba, 2010), actualment treballa en un documental sobre l'acompanyament internacional a Colòmbia.
(+ informació)
 
Lluís Escartin,
director de Please, Revolution!

Lluís Escartin, fundador de l'Armadillo Productions a Nova York, Lluís Escartín ha passat d'assistent de Jonas Mekas en l'Anthology Film Arxivis a conservador de fotografia i cel·luloides en la selva tropical. Entre moltes altres coses: ell és, en totes les seves encarnacions, un observador del món amb compromís poètic. Els seus "documentals" s'han mostrat en festivals de cinema i museus de més de 34 països i han guanyat diversos premis internacionals.

 

(+ informació)
 
Berta Alarcón,
directora de Laban
Berta Alarcón. Periodista, fotògrafa i realitzadora de vídeos. Entre 2005 i 2007 va organitzar exposicions de fotografia a Barcelona i a Buenos Aires, i va col·laborar com a fotògrafa a Página 12, Público, Barcelona Educació i Enderrock, entre d’altres. Actualment segueix treballant com a fotògrafa freelance. Al cap de poc es va sentir atreta per la fotografia en moviment i va estudiar Realització en Cinema Digital a Estudio de Cine entre 2008-2009. Des de llavors s’ha dedicat professionalment a la realització o edició de vídeos per a entitats socials i productores independents. Ha participat als festivals Dropshot i London Spanish Film Festival de Londres. Creu que el cinema és una de les eines artístiques més potents a l’hora de despertar sentiments, generar empatia i descobrir altres maneres de viure.
(+ informació)
 

 

 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs