Inici
Presentació
Programació
Directors/es
Mostra i educació
Notícies
Edicions anteriors
Índex de pel·lícules
Entrades i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Mitjans de comunicació
Contacte
Inscripció

Programació
      → Totes les pel·lícules es projectaran subtitulades en català o castellà.
      →Hi haurà traducció consecutiva de les presentacions i debats de cada jornada.
Programació a CineBaix Programació a la Filmoteca de Catalunya

ERHAL - VÉS-TE'N. DIARI DE LA PLAÇA TAHRIR
(dins de la secció Des de l’altra riba”)
Fitxa tècnica

Nacionalitat, any: Catalunya, 2011 Director: Marc Almodóvar Gènere: Documental Música: Bel Teatromàgico So: Roger Gimenez i Ton Mentruit Disseny Gràfic: Mohamed Gaber i Víctor Mallol Motion Graphic: Mariona Solé Guió, enregistrament i muntatge: Marc Almodóvar Veu en off: Pau Llonch Etelonatge: Sergi Cardona Assessorament: Arnau Segarra i Jep Jorba Traducció: Marc Almodóvar, Mahmoud El Sayed, Maha Ibrahim Hamedr i Ahmad Hosni Format: Vídeo – HD Autoproducció
Durada:  55 min
Idiomes:  VO àrab i anglès subtítols en català
SINOPSI

25 de gener de 2011. La caiguda de Ben Ali a Tunísia, el 14 de gener de 2011, obre una escletxa d'esperança al món àrab. Tots els ulls es posen en Egipte, on grups en solidaritat amb el jove alexandrí Khaled Saïd, assassinat per la policia, convoquen els egipcis a sortir al carrer contra el Règim. La Data escollida és el 25 de gener, dia nacional de la Policia, vista com un dels pilars d'un sistema sostingut durant dècades al país i governat per Mohammed Hosny Mubarak, amb el suport occidental. El Poble, tot reclamant Llibertat i Justícia Social, trenca la barrera de la por, surt al carrer i inicia una revolta que sacsejarà el món sencer.

Erhal (Vés-te'n) és la crònica des de dins dels 18 dies de lluita que van fer caure un dels dictadors més estables del Pròxim Orient.

Erhal és el fruit del rodatge, des de dins, dels 18 dies de lluita del poble egipci per a fer caure el dictador Hosni Mubarak, president del país des de 1981. Des del 25 de gener del 2011 fins a l'11 de febrer el Poble egipci va donar una lliçó de coratge i decisió, trencant tots els murs de les pors, per aconseguir un objectiu impensable pocs mesos enrera. Una revolta que ha inspirat el Món sencer i que ha post en dubte el fi de la història vaticinat pel liberalisme.

BIOGRAFIA /FILMOGRAFIA DELS DIRECTORS

Marc Almodóvar, és documentalista i coordinador del blog egiptebarricada.blogspot.com així com col·laborador habitual del setmanari La Directa. Des de fa 2 anys estaba seguint els moviments polítics i socials de protesta al país dels faraons, especialment vinculats a les mobilitzacions obreres i antirepressives. Autor del curt documental "Dones que valen per 100 homes" sobre el paper central de les dones en les mobilitzacions obreres a Egipte i de "BCN Thematic Park" , sobre els efectes del turisme massiu a la ciutat comtal, entre d'altres treballs audiovisuals emesos per TVE i TVC.
IMATGES
 
CONTACTES
Contacte: malmodovar6@gmail.com

 

 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs