Inici
Presentació
Programació
Directors/es
Mostra i educació
Notícies
Edicions anteriors
Índex de pel·lícules
Entrades i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Mitjans de comunicació
Contacte
Inscripció

Programació
      → Totes les pel·lícules es projectaran subtitulades en català o castellà.
      →Hi haurà traducció consecutiva de les presentacions i debats de cada jornada.
Programació a CineBaix Pel·lícules programades a la V Mostra
Programació a la Filmoteca de Catalunya

L'IL·LUSIONISTA
(Hawi)
Fitxa tècnica

Nacionalitat, any:   Egipte/Qatar, 2010 Director: Ibrahim el Batout Gènere: Ficció Producció: Ibrahim El Batout Imatge/Fotografia: Ibrahim El Batout Edició: Perry Mo’ataz Intèrprets:  Hanan Youssef, Sherif El Dessouki, Mohamed El Sayed, Fady Iskandar, Rina Aref, Massar Egbary Band Guió/Narrat per:   Ibrahim El Batout
Durada:  112 min
Idiomes: VO àrab amb subtítols en català

Enllaç d’interès: http://www.dohafilminstitute.com/filmfestival/films/hawi
SINOPSI

Rodat a Alexandria, amb actors no professionals i un equip al qual no es va pagar, El Batout continua amb l’obsesió de contemplar els detalls de la vida quotidiana egipcia. Inspirat pel cinema alternatiu de Goddard, Vertov i Kiarostami, la història segueix el viatge de Youssef, un presoner alliberat després de cinc anys de confinament solitari per haver robat un grapat de importants documents. La història té molts subarguments aparentment no relacionats, com un grup d’aspirants a cantautors, un executiu de TV satèl·lit buscant un  convidat, un vell malabarista que porta el seu vell cavall malalt pels carrers de la ciutat, etc.  Per tant es converteix en un estudi orgànic d’una poblada ciutat, on es pot veure molt estretament la realitat de la vida diària de diferents persones.

BIOGRAFIA /FILMOGRAFIA DELS DIRECTORS

Ibrahim el Batout, va nèixer a Port-Said, Egipte, I es va graduar en l’especialitat de Física a la Universitat Americana de El Caire. Des de 1987 treballa com a director, productor  i camera, debutant com a director de pel·licules amb “Ithaki”(2005). El seu segon film “Eye of the Sun”, va guanyar el Golden Bull al 2008 en Taormina Film.
IMATGES
CONTACTES
 

 

 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs