Inici
Presentació
Programació
Directors/es
Mostra i educació
Notícies
Edicions anteriors
Índex de pel·lícules
Entrades i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Mitjans de comunicació
Contacte
Inscripció

Programació
      → Totes les pel·lícules es projectaran subtitulades en català o castellà.
      →Hi haurà traducció consecutiva de les presentacions i debats de cada jornada.
Programació a CineBaix Pel·lícules programades a la V Mostra
Programació a la Filmoteca de Catalunya

HI HA MOLTES COSES A DIR ENCARA
(There are so many things still to say)
Fitxa tècnica

Nacionalitat, any: Síria/França - 1997 Director: Omar Amiralay Gènere: Documental Producció:  ARTE France - Grains de Sable
So: Emile Sa‘adeh Edició:  Dominique Pâris Cinematografia: Etienne De Grammont Guió/Narrat per: Saadallah Wannous Produït per:
La Sept/ARTE and Grains de Sable Distribuït per: Grains de Sable
Durada: 50 min.
Idiomes: VO àrab i francès amb subtítols en català

Enllaç d’interès: http://www.dohafilminstitute.com/blog/this-is-omar-amiralay

SINOPSI

Basat en una entrevista amb la guionista Saadallah Wannous, uns mesos abans que moris de càncer. Wannous, descriu les seves reflexions ombrívoles i implacables - un adéu a una generació per qui el conflicte *Arabeisraelí ha estat la font de tota la desil·lusió. El dramaturg relata, amb algun pesar per a les oportunitats perdudes que van passar, com la lluita palestina es va fer una part central de vida intel·lectual per a una generació sencera.
CRÍTICA
 

BIOGRAFIA /FILMOGRAFIA DELS DIRECTORS

 

Omar Amiralay, va néixer a Damasc l’any 1944. Fill de mare libanesa i d’un oficial de l’exèrcit otomà, el 1965 es va traslladar a París per estudiar teatre al Théâtre des Nations, però es va acabar decantant pel cinema. Es va formar a l’institut Hautes Études Cinématographiques i des d’un bon començament es va inclinar cap als documentals. Poc després va decidir tornar a Síria per desenvolupar la indústria del setè art al seu país. Va debutar com a director l’any 1970 amb Assay on the Euphrates dam.

Les pel·lícules d’Amiralay, considerat el pare del documental àrab, retraten la societat i la política de Síria i denuncien l’adoctrinament i els excessos del règim del partit Baas, fet que li ha comportat més d’un problema i la prohibició d’alguns dels seus documentals. El seu prestigi l’ha portat a rodar fora de Síria diferents conflictes socials, com la guerra civil del Líban (Les malheur des uns...). És autor d’una vintena de documentals i films, entre ells Le sarcophage de l’amour, Video sur sable, La dame de Shibam, Mudarres, Tabag al Sardine i Déluge au pays du Baas.

Omar Amiralay
va morir el 5 de febrer de 2011.
Enllaç d’interès: http://www.sodepau.org/?p=736
IMATGES
   
   
 
 
   
CONTACTES
 

 

 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs