Inici
Presentació
Programació
Directors/es
Mostra i educació
Notícies
Edicions anteriors
Índex de pel·lícules
Entrades i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Mitjans de comunicació
Contacte
Inscripció
Programació
      → Totes les pel·lícules es projectaran subtitulades en català o castellà.
      →Hi haurà traducció consecutiva de les presentacions i debats de cada jornada.
Programació a CineBaix Programació a la Filmoteca de Catalunya

EL CAOS
(Heya Fawda)
Fitxa tècnica

Nacionalitat, any:  Egipte/França, 2007 Directors: Youssef Chahine i Khaled Youssef Gènere: Ficció/Drama Intèrprets: Youssef El Sherif, Hala Fakher, Khaled Saleh, Hala Sedki, Menna ShalabiProduït per: MISR International Films, 3B Productions / Distribuït per:  Tadrart Films
Durada:  122 min
Idiomes:  VO àrab amb subtítols en castellà
SINOPSI

El Caire. Tot el barri de Choubra es troba sotmès per Hatem, un policia corrupte, a qui tots temen i odien. Només la Nour, la noia a la qual corteja, s’atreveix a fer-li front. Però la Nour està secretament enamorada de Sherif, un jove i íntegre fiscal de districte. Un amor contrariat en un clima de violència social i opressió policial.

BIOGRAFIA /FILMOGRAFIA DELS DIRECTORS

Youssef Gabriel Chahine (25 de gener de 1926-27 de juliol de 2008), va ser un director de cinema egipci. Chanine va néixer en una família cristiana d'Egipte el 25 de gener de 1926. Després d'assistir a una escola catòlica a Alexandria, la seva ciutat natal, ingressaria en el prestigiós Victoria College. Després d'un any a la Universitat d'Alexandria, es trasllada als Estats Units amb la finalitat d'estudiar en el col·legi de Pasadena Playhouse. Després de tornar a Egipte, va començar a manifestar major interès per la direcció de pel·licules, deixant de costat les seves ambicions com a actor. El cineasta Alvise Orfaneli li va ajudar a entrar al món dels llargmetratges.
Obra
La seva primera pel·lícula va ser Bava Amin (1950). Un any després, rebria una invitació del Festival de Cinema de Cannes per projectar Fill del nilo (*Ibn el *Nil) (1951). En 1970 va guanyar el Tanit d'Or a Tunísia. En la seva sèrie de quatre pel·lícules autobiogràfiques, mostra els conflictes i èxits de la seva vida: Alexandria...Per què? (Iskanderija... lih?) (1978), Una història egípcia (Hadduta misrija) (1982), Alexandria, de nou i sempre (Iskanderija, kaman oue kaman) (1990) i Alexandria...Nova York (Iskanderija... New York) (2004).
  Enllaç d’interès: http://www.youssefchahine.us/
Khaled Youssef, nascut en 1965, Youssef és el més jove dels 13 fills que el seu pare va tenir de set matrimonis. Ell va deixar el seu poble per anar a estudiar enginyeria de telecomunicacions al campus del Caire, a la Universitat de Banha. Inspirat pel seu amor per la pantalla de cinema, Youssef va convidar als seus directors favorits a donar conferències públiques a la universitat. Un d'ells era Youssef Chahine. A l'edat de 25 anys, Youssef va començar a fer rodatges amb Chanine  i immediatament va decidir que havia trobat la seva carrera. Després de completar satisfactòriament la seva primera pel·lícula com a ajudant, ell va ser contractat per ajudar a Chahine amb la pel·lícula Al-Massir (El Destí), rodat a cinc països. Després de l’èxit de Al-Massir, Chanine va dir a Youssef que estava preparat per iniciar el seu propi camí dirigint pel·lícules, però el Youssef que no se sentia massa segur, va continuar treballant amb Chanine en moltes pel·lícules com: Al-Mohagir (L’emigrant) i Heya Fawda (El Caos?). Al 2001, va filmar la seva primera pel·lícula: Al-Asefa (La Tormenta), la qual va rebre el premi de la Piramide d’Argent, al Festival de cinema de El Caire. Ha escrit i dirigit moltes pel·lícules des de 1999, algunes de les quals han estat considerades com les millors pel·lícules egipcies dels uúltims anys, com  El Rayes Omar Harb i Dokkan Shehata.
  Enllaç d’interès: http://www.al-shorfa.com/cocoon/meii/xhtml/en_GB/features/meii/features/2008/09/13/feature-03
CONTACTES
 
 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs