Inici
Presentació
Programació
Directors/es
Mostra i educació
Notícies
Edicions anteriors
Índex de pel·lícules
Entrades i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Mitjans de comunicació
Contacte
Inscripció
Programació
      → Totes les pel·lícules es projectaran subtitulades en català o castellà.
      →Hi haurà traducció consecutiva de les presentacions i debats de cada jornada.
Programació a CineBaix Programació a la Filmoteca de Catalunya

DONES DEL CAIRE
(Ehky ya Schahrazad)
Fitxa tècnica

Nacionalitat, any:  Egipte, 2010 Director: Yousry Nasrallah Gènere:  Ficció/Drama Producció: Kamel Abou Ali Imatge/Fotografia: Samir Bahsan Música : Tamer Karawan Edició:   Mona Rabi Intèrprets:  Mona Zakki (Hebba), Mahmoud Hemeida (Adham), Hassan El Raddad (Karim), Sawsan Badr (Amany), Rihab El Gamal (Safaa), Nesrine Amin (Wafaa), Nahed El Sebai (Hanaa) Vestuari: Dina Nadeem Guió/Narrat per: Waheed HamedDistribuït per: Golem  
Durada:   135 min
Idiomes:  VO àrab amb subtítols en castellà
SINOPSI

El Caire a l’actualitat. Hebba i Karim estan casats i son periodistes d’èxit, joves, rics i guapos. Hebba és la presentadora d’un popular programa de debats polítics a la televisió i la seva tenacitat anti -governamental posa en perill la promoció que desitja el seu marit. Ell la pressiona i ella acaba prometent-li que aixecarà el peu de l’accelerador. Decideix ocupar-se d’històries femenines. L’èxit és immediat. Hebba captiva milions d’espectadors amb fets reals, plens de sorpreses, violència, de girs inesperats, des dels barris pobres del Cairo fins l’alta burgesia, implicant de pas a membres del Govern en un remolí  (torbellino) sensual i d’inventiva novel·lada.  Però, on acaba la política i on comença la qüestió de la condició femenina?. Hebba no triga en descobrir un terreny minat a base d’abusos, enganys religiosos, sexuals i polítics. D’entrevistadora, passarà a ser el tema d’una història.

BIOGRAFIA /FILMOGRAFIA DELS DIRECTORS

Yousry Nasrallah, va néixer al 1952 a El Caire. Desprès d’estudiar ciències econòmiques i polítiques, va anar a viure al Liban, on va treballar com a periodista. Va començar la seva carrera cinematogràfica al 1980 com a ajudant de Volker Schlöndorff (Die Fälschung) i amb Youssef Chahine ( AL-Dhakira i Adèu Bonaparte, que ell també va escriure). Al 1987 va dirigir els seu primer film “Robatoris d’estiu”, produït per Youssef Chanine i considerat com un dels films que més han contribuït al renaixement del cinema egipci. Ell va continuar la seva col·laboració amb Chanine com a codirector de “Alexandria Again and Forever (1990), i “Cairo as Seen by Chanine”(1991). Al 1994, va dirigir “Marcides” i al 1995 el documental “On Boys, Girls and the Veil” . al 1999, van concedir el Premi especial del Jurat  a“El Medina” al Festival de Cinema de Locarno. Al 2004, el seu film “The Gate of Sun” (Bab El Chams), basada en la novel·la de Elias Khoury’s, va ser presentada en la Selecció Oficial de Cannes (fora de competició).
IMATGES
CONTACTES
Golem: http://www.golem.es

 

 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs