Inici
Presentació
Programació
Directors/es
Mostra i educació
Notícies
Edicions anteriors
Índex de pel·lícules
Entrades i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Mitjans de comunicació
Contacte
Inscripció

Directors/res i personalitats convidades a CineBaix
 
Totes les pel·licules
programades a CineBaix
Pel·licules programades
a la secció “Des de l’altra riba”
 
 
Sherif el Bendary
un dels directors de

18 dies (18 days)
Sherif El –Bendary va néixer a El Caire el 1978. Es va llicenciar a la facultat d’Arts Aplicades i va treballar com a enginyer tèxtil el 2001. Va participar en moltes produccions teatrals tant a la universitat com en col.lectius d’art. Es va matricular a l’Institut Superior de Cinema per estudiar direcció l’any 2002.

Ha treballat com a assistent de direcció en varis anuncis publicitaris. Per aquest curtmetratge ha obtingut el següents premis: Nacional Egyptian Film Festival, 2006;Rotterdam Arab Film Festival, 2006; Ismailia International Film Festival, 2006; Mohamed Shebl’s Prize, 2006.
Hala Alabdalla
directora i productora de cinema
Autora de només dos documentals com a realitzadora, Je suis celle qui porte les fleurs vers sa tombe i Hé!, n’oublie pas le cumin, Hala Al Abdalla, que viu a París des del 1981, desenvolupa la seva trajectòria cinematogràfica entre Síria i França encara que també passa llargues temporades al Líban. Nascuda l’any 1956 a Síria, Hala Abdalla ha estat fundadora de la productora Ramad Films.

Va estudiar enginyeria agrònoma a la Universitat de Damasc, i ciències genètiques i antropologia del món àrab a París. Però quasi sempre s’ha dedicat al cinema, sobretot a tasques de producció. El seu nom figura també en els crèdits de diferents obres com a co-realitzadora i col·laboradora artística. En el seu primer documental, Je suis celle qui porte les fleurs vers sa tombe, parla de les dones que s’han quedat a Síria i les que han decidit anar a viure a França. El documental ha rebut diversos premis als festivals de Dubai, Beirut i Rotterdam, entre d’altres. El 2007 va forma part del jurat de la mostra de Venècia. En aquests moments està preparant un nou documental que es titularà Le dessin de tous les matins du monde.
 
Marc Almodóvar,
director de

Vés-te’n - Diari de la plaça Tahrir (Erhal),
Eskandereya. Alexandria, un conte d'amor
i
Dones que valen com a 100 homes
Marc Almodóvar, és documentalista i coordinador del blog egiptebarricada.blogspot.com així com col·laborador habitual del setmanari La Directa. Des de fa 2 anys estaba seguint els moviments polítics i socials de protesta al país dels faraons, especialment vinculats a les mobilitzacions obreres i antirepressives. Autor del curt documental "Dones que valen per 100 homes" sobre el paper central de les dones en les mobilitzacions obreres a Egipte i de "BCN Thematic Park" , sobre els efectes del turisme massiu a la ciutat comtal, entre d'altres treballs audiovisuals emesos per TVE i TVC.
 
José Sánchez Garcia
José Sánchez García, antropòleg que ha treballat sobre qüestions identitàries juvenils i urbanes a la ciutat del Caire des de l'any 1999, i ha publicat diversos treballs. A l’actualitat és membre de grup d'investigació GRECS i CIUTADANIES de l'ICA.
 
Victoria Moreno de Dones x Dones
 
 
 
 

 

 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs