Inici
Presentació
Programació
Directors/es
Mostra i educació
Notícies
Edicions anteriors
Índex de pel·lícules
Entrades i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Mitjans de comunicació
Contacte
Inscripció

Programació
      → Totes les pel·lícules es projectaran subtitulades en català o castellà.
      →Hi haurà traducció consecutiva de les presentacions i debats de cada jornada.
Programació completa Totes les pel·lícules

MAGRANES I MIRRA (Pomegranates and Myrrh)
Fitxa tècnica


Nacionalitat, any: Palestina, 2009. Direcció: Najwa Najjar Producció: Hani Kort Edició: Bettina Bohler Intèrprets: Ali Suliman, Ashraf Farah, Hiam Abbas, Yasmine Elmasri Guió: Najwa Najjar Produït per: Ustura Films Duració: 95 min.Idiomes: VO àrab amb subtítols en català.
SINOPSI

El feliç casament de la ballarina Kamar amb el Zaid és seguit gairebé immediatament per l'empresonament d’en Zaid a Israel per negar-se a renunciar a la seva terra. D'esperit lliure, la Kamar vol donar suport al seu marit i ser una dona obedient, però ha d’enfrontar-se a la idea de renunciar a la dansa i als seus propis somnis. La situació es complica quan un nou instructor de ball, el Kais, torna al taller després de molts anys al Líban i se sent atret per la Kamar. Ella lluita per controlar el pes de l'atenció del Kais, que fa aflorar els seus esforços per equilibrar els seus desitjos amb els seus deures com a esposa d'un pres. Igual que el propi personatge de la Kamar, la directora Najwa Najjar (en el seu primer llargmetratge) enfoca la situació de la protagonista d’una manera pràctica. Enlloc de fabricar un melodrama, Najjar es centra en la insistència de la Kamar en veure la seva vida, com la de qualsevol altra persona, com una oportunitat per a la felicitat. La narració íntima de Najjar i la sensible interpretació de Yasmine Al Massri de la Kamar donen forma a una pel·lícula que tracta amb honestedat la manera com una dona es pot enfrontar a les realitats de la vida a l'actual Palestina, tot negant-se a ser condicionada per elles.
CRÍTICA
 
BIOGRAFIA / FILMOGRAFIA DE LA DIRECTORA

L’ escriptora i directora Najwa Najjar es va graduar en ciències polítiques i economia i va fer un màster en producció de cinema i vídeo als EUA. Ha treballat en documentals i ficció des de 1999. La seva recent i aclamada realització de Pomegranates and Myrrh (2009) va recollir més de 10 premis internacionals. La pel·lícula es va distribuir a tot el món amb èxit. Els seus treballs anteriors inclouen diverses pel·lícules guanyadores de premis i que van participar a festivals de cinema de tot el món (Dubai, Berlín, Cannes, Locarno, Hamptons, Premis de l’Acadèmia Europea...): Yasmine Tughani (2006), Naim and Wadee’a (1999), Quintessence of Oblivion (2001), Blue Gold (2004), A Boy Called Mohamad (2002), and They Came from the East (2004) que va obrir els Premis de l’Acadèmia Europea. Najjar ha produït recentment un recull de curtmetratges de cineastes de tot el món arran dels atacs a Gaza titulat Gaza Winter (2009). El seu segon llargmetratge Eyes of A Thief s’està realitzant actualment. Najjar ha pres part en nombrosos comitès sobre cinema i en el jurat de diversos festivals internacionals. El 2009 Najjar va ser ponent per al Rawi Sundance Lab per a guionistes àrabs, i va organitzar un seminari per als cineastes palestins titulat “Idea to Script to Screen”. Viu a Ramallah, Palestina.

PREMIS
Millor guió al Screenplay Development Fund, Amiens, França
Cinema en Moviment del Festival de Sant Sebastià (4 premis) 2008
Premi del Públic al Festival de Cinema Tribeca de Doha 2009
Gran Premi al Festival de Cinema Amal, Espanya 2009
Millor actriu al Muscat International Film Festival 2010
Millor realitzador al Muscat International Film Festival 2010
Gran Premi Youssef Chahine al Festival Internacional de Cinema d'Autor de Rabat 2010
Menció Especial a la millor actriu al Festival Internacional de Cinema d'Autor de Rabat 2010
IMATGES
 
CONTACTES
 

 

 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs