Inici
Presentació
Programació
Directors/es
Mostra i educació
Notícies
Edicions anteriors
Índex de pel·lícules
Entrades i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Mitjans de comunicació
Contacte
Inscripció

Programació
      → Totes les pel·lícules es projectaran subtitulades en català o castellà.
      →Hi haurà traducció consecutiva de les presentacions i debats de cada jornada.
Programació completa Totes les pel·lícules

L’HOME SOL EN EL POBLE ( The One Man Village)
Fitxa tècnica


Nacionalitat, any: Líban, 2008. Direcció i guió: Simon El HabreGènere: Documental So: Chadi Roukoz Edició: Simon El Habre Produït per: Simon El Habre, Jad Abi-Khalil (Beirut DC), Irit Neidhardt (mec film) Duració: 86 min. Idiomes: VO àrab amb subtítols en català.
Enllaç d’interès: http://theonemanvillage.com/articles/
SINOPSI

Semaan porta una vida tranquil·la a la seva granja al petit llogarret d'Ain al-Halazoun, a les muntanyes del Líban. El poblat va ser completament evacuat i destruït durant els combats de la guerra civil entre 1975 i 1990. Avui dia, molts anys després de la reconciliació oficial, els seus habitants, que pertanyen a una mateixa família, tornen regularment al poble per cultivar les seves parcel·les de terra i per veure les seves cases, i sempre marxen abans del vespre. A la seva divertida i reconfortant pel·lícula, Simon El Habre observa la vida al seu poble quasi fantasma i tracta de reflexionar sobre la memòria col·lectiva i individual en un país que sembla viure en una amnèsia generalitzada i és vulnerable a una nova guerra civil.
CRÍTICA
Cuscús és una d'aquelles pel·lícules que fan que les seves petites històries acabin resultant tan grans com la vida mateixa. Un cinema de vocació realista, retratista d'una societat o de la família fragmentada, d'un home que es nega a una jubilació anticipada o de la rica multiculturalitat i orgullosa herència. Un cinema que necessitarà de la complicitat i fascinació de l'espectador si aquest vol gaudir de cadascuna de les estampes que Abdel Kechiche proposa: estampes que respiren vida pels quatre costats.

Jordi Revert, labutaca.net

No li hagués vingut malament una poda parcial a algunes de les seves reiteratives seqüències del tram intermedi (no al brutal clímax final, imprescindible), però per descomptat els seus brots de geni són inoblidables.

Javier Ocaña, El País.

BIOGRAFIA / FILMOGRAFIA DEL DIRECTOR

Simon El Habre va néixer a Beirut el 1975. En 1998 va obtenir el seu diploma en direcció audiovisual a la Acadèmia Libanesa de Belles Arts (ALBA) i es va especialitzar en muntatge a la Femis (París). Ensenya edició cinematogràfica a l’ALBA des del 2001. El Habre ha dirigit nombrosos reportatges de televisió de diversos canals per satèl·lit àrabs, incloent-hi la MBC, Al-Aràbia, i Al-Jazeera i ha editat diversos curtmetratges i documentals guanyadors de diversos premis. Amb el seu primer llargmetratge, Simon El Habre va aconseguir compartir amb el públic alhora una història familiar i un episodi de la història del Líban devastat per la guerra, amb una sensibilitat que i una visió de l'Orient Mitjà rarament plasmada a la pantalla. Va ser reconegut amb el Premi especial del Jurat al Festival de Cinema de Dubai i al de Cinema i Drets Humans de Praga, entre d’altres guardons.

PREMIS

Millor Documental Internacional – Hot Docs (Canada, 2009)
Premi Especial del Jurat – Dubai International Film Festival (Emirats Àrabs, 2008)
Menció Especial del Gran Jurat – One World Film Festival (República Txeca , 2009)
Menció Especial del Jurat – Expresión en Corto (Mexico, 2009) i DokuFest (Kosovo, 2009)
Selecció Oficial a la Berlinale Forum Section (Alemanya, 2009)
Festival Internacional de Yerevan – Competició Oficial (Armenia, 2009)
DOK.Fest Munich – Film d’obertura – Competició Oficial (Alemanya, 2009)
Festival Internacional de Jeonju – Competició Internacional (Korea del Sud, 2009)

IMATGES
CONTACTES
 

 

 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs