Inici
Presentació
Programació
Directors/es
Mostra i educació
Notícies
Edicions anteriors
Índex de pel·lícules
Entrades i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Mitjans de comunicació
Contacte
Inscripció

Programació
      → Totes les pel·lícules es projectaran subtitulades en català o castellà.
      →Hi haurà traducció consecutiva de les presentacions i debats de cada jornada.
Programació completa Totes les pel·lícules

FRANCESA (Française)
Fitxa tècnica


Nacionalitat, any: França / Marroc, 2007 Direcció i guió: Souad El Bouhati So: Chadi Roukoz Edició: Simon El Habre Produït per: Simon El Habre, Jad Abi-Khalil (Beirut DC), Irit Neidhardt (mec film) Imatge / Fotografia: Florian Bouchet, Olivier Chambon Música: Patrice Gomis Intèrprets: Hafsia Herzi, Farida Khelfa, Maher Kamoun, Alexandra Martinez, Amal Ayouch, Sihame Sani, Delphine Zingg, Caroline Sevin, Victor Moy, Aymen Saidi Producció: Jacques Kirsner Produït per: JEM Productions, France 2 Cinéma, Irène Duració: 84 min. Idiomes: VO àrab amb subtítols en castellà.
Enllaços d’interès:
http://www.cinemovies.fr/fiche_film.php?IDfilm=16605
SINOPSI

Sofia, nascuda a França de pares magrebins, ha passat una infància feliç a la seva petita ciutat. Però al seu pare li torna la nostàlgia i als deu anys escassos, la nena es troba vivint al Marroc i en una granja. La seva única ambició és superar el batxillerat per poder tornar a França als 18 anys però la vida sol arreglar-se-les molt bé per desbaratar-nos els plans.
CRÍTICA
Què és ser francesa? Un dret a la terra, un vincle de sang, un tros de paper, un sentiment de pertinença. Totes aquestes preguntes reguen aquesta sòbria i sòlida òpera primera de la realitzadora sobre el destí d'una adolescent estudiosa. “Française” (Francesa) evita els clixés associats tradicionalment a la immigració. Situant la seva pel·lícula al Marroc, Souad ha optat per donar valor a un altre punt de vista: el d'una jove amb gana de llibertat i lluitant contra la fascinació-repulsa de la societat marroquina cap a l'antiga potencia ocupant. El punt fort de la pel·lícula? Hafsa Herzi. Brillant i feroç, la jove amb les celles de color negre-atzabeja demostra un gran talent, revelat ja en la pel·lícula “Cús-cús”. El seu joc subtil fa honor a la complexitat del seu personatge, quan la seva energia, salvatge i sensual, li ofereix una gran obstinació d'aquells que tenen un somni.


Critica a Telerama, 2010 (Mathilde Blottière)
BIOGRAFIA / FILMOGRAFIA DE LA DIRECTORA

Souad El-Bouhati va néixer el 1962 a Sidi Rabah, Marroc, i va créixer a França. Abans de llicenciar-se en Cinematografia a la Sorbona, va treballar com a assistent social durant deu anys. El 1995 va començar al món del cinema com a ajudant de realització, guionista i muntadora. En 1999 va rodar Salam, un curtmetratge sobre un emigrant que decideix tornar al seu país. Francesa és el seu primer llargmetratge.

Filmografia:
1999, Salam (curtmetratge) i 2008, Française (llargmetratge)

FESTIVALS
Rotterdam International Film Festival
(2009),
Dubaï International Film Festival (2008)

ACTRIU PROTAGONISTA

Hafsa Herzi, l'actriu protagonista, va fer un fantàstic debut al cinema als 21 anys guanyant el César a la Millor Actriu i el Premi Marcello Mastronianni, per la seva interpretació en la pel·lícula Cús-Cús. En aquest film, l'actriu irradia sensualitat en la jove Rym. La Rodba (2010) és el seu primer curtmetratge com a realitzadora i guionista.
IMATGES
   
CONTACTES
 

 

 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs