Inici
Presentació
Programació
Directors/es
Mostra i educació
Notícies
Edicions anteriors
Índex de pel·lícules
Entrades i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Mitjans de comunicació
Contacte
Inscripció

Programació
      → Totes les pel·lícules es projectaran subtitulades en català o castellà.
      →Hi haurà traducció consecutiva de les presentacions i debats de cada jornada.
Programació completa Totes les pel·lícules

EL TEMPS QUE ROMAN (Le temps qu’il reste)
Fitxa tècnica


Nacionalitat, any: Palestina/França, 2008. Director: Elia Suleiman Producció: Michael Gentile Imatge Marc-Andre Batigne Edició: Veronique Lange Intèrprets: Elia Suleiman, Saleh Bakri, Yasmine Has Guió: Elia Suleiman Produït per: The Film Duració: 109 min. Idiomes: VO àrab i hebreu, subtítols en castellà.

Enllaços d’interès: www.wildbunch.biz/films/the_time_that_remains
SINOPSI

Monumental visió reflexiva i poètica de Palestina a partir de 1948. En la època de la creació de l'Estat d'Israel, durant les últimes hores abans de la rendició de Natzaret, en Fuad - un membre de la resistència palestina és separat de la Thurayya, l'amor de la seva vida. Ella fuig del conflicte i viatja cap a Jordània amb la seva família, però Fuad és capturat abans de poder escapar. Els anys passen. Natzaret està sota la llei marcial. En Fuad, com la resta de la població de la ciutat, està sota vigilància dels serveis secrets. Arrestat i acusat de contraban d'armes, es troba amb la Thurayya a l'estació de policia. A ella li han concedit un permís per tornar a visitar el seu pare malalt. Amb en Fuad tenen una breu xerrada i es desitgen sort. Es, el fill d’en Fuad, ja és adolescent. Nazareth està passant per uns moments d'agitació política extrema; creix el desig de recuperar i refermar una identitat nacional. El germà de la Thurayya apareix a la casa d’en Fuad durant uns aldarulls. La seva germana s'està morint de càncer, i ha demanat veure en Fuad un últim cop. A Jordània, la parella es troba a soles. Només poden parlar una breu estona, i Thurayya mor poc després. L’anciana mare de l’Es és cuidada per una infermera filipina. Un policia està bojament enamorat de la infermera, que l'ha convertit en el seu esclau domèstic. En lloc d'arrestar l’Es, el policia és el primer a donar-li la benvinguda. En mig de l’absurd, Es lluita per donar un sentit a tot plegat, però sense cap resultat. És ell qui s’emporta Palestina allà on vagi, o és Palestina que s'escampa per la resta del món?
CRÍTICA
 
BIOGRAFIA / FILMOGRAFIA DEL DIRECTOR

Elia Suleiman, (nascut el 1960 a Nazareth) és un director i actor palestí-israelià. És més conegut per la pel·lícula de 2002 Divine Intervention, una moderna tragicomèdia sobre la vida sota l’ocupació als territoris palestins que va guanyar el Premi del Jurat al Festival de Cannes del 2002. Entre 1982 i 1993, E. Suleiman va viure a Nova York, on va dirigir dos curtmetratges que van guanyar nombrosos premis. Homage by Assassination és un una "pel·lícula diari", que critica la guerra del Golf de 1991 a través de la juxtaposició de múltiples capes d’anècdotes i identitats personals. El 1994, Suleiman es va traslladar a Jerusalem i va començar a ensenyar a la universitat de Birzeit a Cisjordània. El 1996, Suleiman va dirigir Chronicle of a Disappearance, el seu primer llargmetratge.

PREMIS

Va guanyar el Premi Millor Pel·lícula al Festival de Cinema de Venècia de 1996. El 2002, el segon llargmetratge de Suleiman, Divine Intervention, va guanyar el Premi del Jurat al Festival de Cannes i el Premi de la critica internacional (FIPRESCI), i finalment va rebre el premi a la millor pel·lícula estrangera als Premis Europeos de Roma.

IMATGES
CONTACTES
 

 

 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs