Inici
Presentació
Programació
Directors/es
Mostra i educació
Notícies
Edicions anteriors
Índex de pel·lícules
Entrades i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Mitjans de comunicació
Contacte
Inscripció

Programació
      → Totes les pel·lícules es projectaran subtitulades en català o castellà.
      →Hi haurà traducció consecutiva de les presentacions i debats de cada jornada.
Programació completa Totes les pel·lícules

Fitxa tècnica


Nacionalitat, any_ Tunisia/França, 2007 Direcció_ Abdel Kechiche.Guió_ Abdel Kechiche. Fotografia_ Lubomir Bakchev.Muntatge_ Ghalya Lacroix y Camille Toubkis. Intèrprets_ Habib Boufares (Slimane Beiji), Hafsia Herzi (Rym), Farida Benkhetache (Karima), Abdelhamid Aktouche (Hamid), Bouraouïa Marzouk (Souad), Alice Houri (Julia), Cyril Fayre (Sergueï), Leila D'Issernio (Lilia), Abdelkader Djelouilli (Kader), Bruno Lochet (Mario), Olivier Loustau (José). Direcció artística_ Benoît Barouh. Vestuari_ Maria Beloso Hall. Producció_ Claude Berri. Duració_ 151 minutsIdiomes_ Àrab, anglès i francès - Subtítols_ català Estrene a France: 12 desembre 2007.Estrene a Espanya: 30 de gener 2009.

Qualificació_
SINOPSI

Ciudad de Sète (Francia), en el puerto marítimo. El señor Beiji (Habib Boufares) es un hombre casado de 60 años empleado de los astilleros, un trabajo que se ha ido haciendo cada vez más insoportable con el paso de los años. Por otro lado, es un cabeza de familia divorciado que intenta a toda costa mantener unidos a sus seres queridos, una tarea difícil a causa de los desequilibrios familiares, las continuas tensiones que siempre parecen a punto de explotar y las dificultades económicas que no hacen más que empeorar las cosas. En esta delicada etapa de su vida, parece que todo contribuye a hacerle sentir inútil. Sin embargo, sólo piensa en superarlo y decide abrir un restaurante. Pero no va a ser fácil. Sus ingresos son insuficientes e irregulares, y se encuentra lejos de lo que necesitaría para conseguir su sueño. No obstante, eso no hará que deje de intentarlo y de hablar continuamente del tema, sobre todo con su familia. Esa familia que poco a poco se irá uniendo en torno a un plan que se convierte para todos en un símbolo de la búsqueda de una vida mejor.
CRÍTICA
Cuscús és una d'aquelles pel·lícules que fan que les seves petites històries acabin resultant tan grans com la vida mateixa. Un cinema de vocació realista, retratista d'una societat o de la família fragmentada, d'un home que es nega a una jubilació anticipada o de la rica multiculturalitat i orgullosa herència. Un cinema que necessitarà de la complicitat i fascinació de l'espectador si aquest vol gaudir de cadascuna de les estampes que Abdel Kechiche proposa: estampes que respiren vida pels quatre costats.

Jordi Revert, labutaca.net

No li hagués vingut malament una poda parcial a algunes de les seves reiteratives seqüències del tram intermedi (no al brutal clímax final, imprescindible), però per descomptat els seus brots de geni són inoblidables.

Javier Ocaña, El País.

BIOGRAFIA / FILMOGRAFIA DEL DIRECTOR

Originari de Tunísia, l'actor Abdel Kechiche es decanta per la realització l'any 2001 quan dirigeix La faute a voltaire (La culpa és de Voltaire), tota una revelació. En ell, el director descriu la difícil vida diària d'un immigrant «sense papers» i les seves aventures amoroses, i compte en el repartiment amb la presència d’Aure Atika i Sami Bouajila. El 2003, nova obra amb el seu consegüent èxit per al realitzador. Es tracta de L'Esquive (L'esquivo), llargmetratge en el qual dirigeix a adolescents d'un institut d'un suburbi francès assajant una obra de Marivaux i pel qual ell i els seus actors van ser guardonats amb quatre Premis César. El 2007, torna amb una altra nova revelació, La Graine et le mulet (El gra i la mula), per la qual la Mostra de Venècia li atorga el Premi Especial del Jurat i guardona així mateix a l'actriu Hafsia Herzi amb el Premi Revelació.

Premis:
2007: Festival de Venecia: Gran Premi del Jurat. Premi FIPRESCI
2008: 4 Premis Cesar: Millor pel·lícula, director, guió, actriu revelació (Hafsia Herzi)

IMATGES
CONTACTES
 

 

 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs