PAX AMERICANA I LA CONQUESTA MILITAR DE L'ESPAI

Direcció: Denis Delestrac Guió : Denis Delestrac i Harold Crooks
Direcció de fotografia: Jean-Pierre Saint-Louis Muntatge: David Leguerrier So: Benoit Dame Música: Amon Tobin Nacionalitat: Canadá ,Francia (2009)
Duració: 85 minuts Gènere: Polític

VO en anglès subtitulada en català

DIUMENGE 10 D'OCTUBRE a les 19 hores
CINEFÒRUM
amb
José Luís Gordillo,
professor de Filosofia del Dret de la Universitat de Barcelona i
membre del Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs, de Justícia i Pau

SINOPSI

La visió de la Terra dominada des de l’espai ja no és només ciència-ficció. Wernher von Braun, el científic espaial nazi i dirigent de la NASA que va inspirar el famós Dr. Strangelove, tenia un somni que ha sobreviscut a cada govern nord-americà des de la Segona Guerra Mundial i que ara s’està fent realitat.

El moment actual és decisiu. Sabem si actualment ja hi ha màquines de guerra orbitant al voltant de la Terra? És possible arribar a acords internacionals per mantenir l’espai sense armes? Hi ha plans d’enviar armament a l’espai que podria extingir la vida al planeta en qüestió de segons?

A través de material d’arxiu i gràcies a un accés sense precedents a la Unitat Espacial de l’exèrcit nord-americà, Pax Americana mostra com es posicionen generals, analistes, polítics, diplomàtics, activistes per a la pau i pilots davant una qüestió tan crítica com desconeguda.
EL DIRECTOR

Abans de Pax Americana, Denis Delestrac ha fet diversos documentals de caire sociopolític i cultural. Va participar en la sèrie Nomads produïda per Televisió de Catalunya i Orbita Max, i és el director de Human Rights (2003), un film que analitza com els conflictes armats afecten de forma creixent les poblacions civils i els seus moviments migratoris. Ha treballat també amb el conegut fotògraf del National Geographic Steve McCurry a The Nomad Spirit (2003), que exposa com l’economia de mercat ha transformat la societat de Mongòlia. Recentment, Delestrac també ha col·laborat amb Jordi Llompart en el guió d’El misteri del Nil (2005), la pel·lícula IMAX amb més audiència dels darrers cinc anys.

PREMIS I FESTIVALS

  • Premi al millor documental al Festival de Whistler. Canadà. 2009.
  • Selecció oficial a l’IDFA (Festival de Cinema Documental d’Amsterdam). Països Baixos, 2009.
  • Selecció oficial al FIPA (Festival Internacional de Programes Audiovisuals). França, 2010.
  • Selecció oficial al Festival Internacional de Cinema Documental de Londres. Regne Unit, 2010.

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: