HAIR INDIA


Direcció: Raffaele Brunetti, Marco Leopardi
Producció: B&B Film Fotografia: Marco Leopardi
Edició: Ilaria de Laurentiis So: Stefano Varini Música: Alfonso D’Amora
Nacionalitat: Italia (2008)
Duració: 75 minuts
Gènere: Social
VO en anglès, italià, hindi, bengalí i telugu subtitulada en català


Edat_
SINOPSI

Una família humil que viu en una petita població rural a l‘Índia emprèn un viatge de peregrinació de cinc dies fins al temple de Simachalam per entregar els seus cabells. A Bombai, una editora de la secció de moda d’una revista femenina decideix posar-se extensions als cabells per assistir a la desfilada de moda de l’any.

A l’altra banda del món, un poderós fabricant d’extensions italià espera l’arribada d’una comanda de tones de cabell procedent de l’Índia que vendrà a preu d’or. Mentrestant, a Bangalore, el seu soci indi busca pels temples de tota la regió el millor material per a les cabelleres més cèlebres d’orient i d’occident.

Una història sobre el culte a la bellesa a l’era de la globalització. Una visió original sobre l’Índia d’avui i les seves contradiccions, on es barregen modernitat, creixement econòmic, pobresa i tradició.
EL DIRECTOR

Raffaele Brunetti és director i productor de documentals des del 1987. Els seus films s’han emès a més de 160 països i han estat guardonats a diversos festivals internacionals. Ha rebut, entre d’altres, el Premi a l’Excel·lència Creativa a l’U.S. International Film Festival o el Globus d’Or pel film Mitumba.

Amb trajectòria destacada com a fotoreporter, Marco Leopardi ha dirigit més de trenta documentals, entre els quals destaquen Oltre la sbarra, un documental sobre la radiació que hi ha a les àrees properes a Txernòbil, i A Perfect World, que forma part de la sèrie “No Borders” (Sense Fronteres) de National Geographic i ha estat premiat com a Millor Documental del 2007 al Big Screen Festival a Yunnan (Xina).

 

PREMIS I FESTIVALS

  •  Premi Ondas al Millor Programa Internacional. Espanya, 2009.

  • Premi del Jurat al Guangzhou Documentary Film Festival. Xina, 2009.

  • IDFA Amsterdam International Documentary Film Festival. Països Baixos, 2008.

  • Hot Docs Canadian International Documentary Festival. Canadà, 2009.



    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: