EL PODER DE LA PALABRA


Direcció: Francisco Hervé Nacionalitat: Chile (2009)
Duració: 75 minuts Gènere: Social,Cultural,Primera persona
Producció: Pablo Leighton, Sebastián Brahm, Francisco Hervé
Guió: Pablo Leighton, Sebastián Brahm, Francisco Hervé
Muntatge: Sebastián Brahm, Francisco Hervé Música: Fernando Milagros

VO en castellà

Edat_
SINOPSI

Hardy Vallejos es guanya la vida venent tota classe d’objectes barats enmig del caos groc dels busos del Santiago de Xile de 2005. Quan el govern anuncia la intenció de prohibir aquesta activitat per transformar la imatge de la ciutat, Hardy i els seus col·legues organitzen el major sindicat actiu de Santiago. Més de dos mil treballadors s’uniran per conservar el seu lloc al nou sistema de transports, i aviat veuran que l’única manera d’aconseguir que els escoltin és incorporant al seu ofici les armes de la modernitat: han de dur un uniforme, crear una imatge corporativa, i aprendre a vendre les seves demandes gremials de manera emotiva i convincent. Una història única de conscienciació professional col·lectiva i, a la vegada, un retrat ple d’humor d’aquesta ciutat xilena i els seus habitants.
EL DIRECTOR

Francisco Hervé és llicenciat en Periodisme i es va graduar en l’especialitat de Direcció a l’Escola Internacional de Cinema i Televisió de San Antonio de los Baños (Cuba). Actualment, Hervé és guionista i realitzador a la televisió xilena, a més de treballar en projectes independents.

Entre els seus treballs per a la televisió destaquen la codirecció de la sèrie En tu lugar, emesa pel Canal 13 i nominada al premi Altazor, i l’escriptura del guió Barrio Rojo per a la sèrie de telefilms Heredia & Asociados. Hervé també és el director de la sèrie Ciudadano K, premiada per CNTV 2005 i que serà emesa per Chilevisión.

Micro: Cuestión de Escala i La Península de los Volcanes, premiada amb el Pudú al Millor Documental al Festival Internacional de Cinema de Valdivia, són els seus projectes independents més reconeguts, a part d’El poder de la palabra.

PREMIS I FESTIVALS

  • Premi Especial del Jurat – FIDOCS, Xile, 2009

  • Premi Movie City – Vot del Públic, Festival Internacional de Cinema de Valdivia, Xile, 2009.

  • Santiago Festival Internacional de Cine (SANFIC5), Xile, 2009.


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: