COOKING HISTORY


Direcció: Peter Kerekes Guió: Peter Kerekes Producció: Georg Misch, Ralph Wieser (Mischief Films) Fotografia: Martin Kollár Muntatge: Marek Sulik
So: Daniel Němec Música: Marek Piaček Nacionalitat: Austria,República Checa,Eslovaquia (2009) Duració: 88 minuts Gènere: Història VO en rus, alemany, anglès , francès, serbi, bosnià, croat, hongarès, txec, eslovac, hebreu subtitulada en català

Edat_

SINOPSI

Tot i que els llibres de text mai els mencionen, els xefs militars han estat determinants en el curs de la història i les necessitats quotidianes de milers d’estómacs armats han influït en victòries i derrotes. Cooking history és un retrat d’aquests xefs d’arreu d’Europa que serviren a diferents exèrcits i foren testimonis de les guerres europees al segle XX. Els seus records ens donen una visió dels fets històrics que difereix, en alguns aspectes, de la versió convencional explicada als llibres o als arxius. 

Les històries personals d’aquests testimonis oblidats i la franquesa de les seves  anècdotes transmeten un sentit de la vida i la mort en l’aparell de la guerra, un sentiment d’esperança, nostàlgia i estratègies de supervivència en mig de la destrucció i la desesperació. 6 guerres, 10 receptes i 60.361.024 morts són els ingredients d’aquest documental on s’explica el passat com mai abans s’havia fet.

EL DIRECTOR

Peter Kerekes va néixer a Košice, a la República Eslovaca, i el 1991 es va traslladar a Bratislava on es va llicenciar a l’Acadèmia de Música i Art Dramàtic. Des de 1999 treballar com a professor a la mateixa escola i imparteix tallers sobre cinema de ficció i no ficció al costat del director Dušan Hanák.

De les diferents pel·lícules on ha treballat, destaca el seu primer llargmetratge documental com a director i productor, 66 seasons, estrenat al Festival de Cinema Internacional Karlovy Vary l’any 2003. L’any següent va col·laborar amb directors com Pavel Lozinsky (Polònia), Jan Gogola (República Txeca), Robert Lakatos (Hongria), i Blijana Cekic-Veselic (Eslovènia) en la realització del documental Across the border, una antologia de reflexions sobre la idea de frontera.

PREMIS I FESTIVALS

  • Premi especial del Jurat al Festival Hot Docs, Canadà, 2009
  • Premi Fipresci (Federació Internacional de Premsa Cinematogràfica) al Festival DOK Leipzig, Alemanya, 2009
  • Premi Memorimage al Festival Memorimage (Reus), Espanya, 2009


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: