EL DOCUMENTAL DEL MES

Programació en base a un conveni entre
l'Associació CineBaix i la productora Paral·lel 40

2011
 
Gener
  Into eternity,
de Michael Madsen - Dinamarca (2009) - 75 minuts
VO en anglès subtitulada en català
Sinopsi: Cada dia a tot al món, grans quantitats de residus d’alt nivell radioactiu generats per les centrals nuclears es dipositen en magatzems provisionals. En aquests moments s’està construint a Finlàndia el primer cementiri nuclear permanent. Un cop els residus estan emmagatzemats, les instal·lacions s’han de tancar i no es poden tornar a obrir mai més, o almenys fins passats 100.000 anys, el temps durant el qual els residus continuen essent perillosos. Però, som capaços d’assegurar que es mantindran tancats? Com podem advertir els nostres descendents que els residus letals són allà?
Dissabte 15
i diumenge 16
de gener
a les 19 hores
Febrer
    Chemo
Dissabte 5
i diumenge 6
de febrer
a les 19 hores

Març
    Young Freud in Gaza
Dissabte
i diumenge
de març
a les 19 hores

Abril
    La Isla
Dissabte
i diumenge
d'abril
a les 19 hores
Maig
    Elle s'apelle Sabine
Dissabte
i diumenge
de maig
a les 19 hores
Juny
    Screaming Men
Dissabte
i diumenge
de maig
a les 19 hores
Juliol
       

 

2010
 
Desembre
  The edge of dreaming,
d'Amy Hardie
- Ecuador (2009) - 73 minuts
VO en inglés subtitulada en castellà
Sinopsi: Amy, una dona racional i escèptica somia com el seu cavall mor. Surt de casa en mig de la nit i descobreix que el somni s’ha fet realitat. Més tard somia amb la seva pròpia mort,a  l’edat de 48 anys. Malauradament, el malson sembla que esdevindrà realitat. El documental narra la història d’aquest any, de com Amy i la seva família viuen la seva malaltia. El somni premonitori i l’amenaça de la mort la portaran a veure un neurocientífic i un xaman, que donaran un sorprenent gir a la història.
Dissabte 4
i diumenge 5
de desembre
a les 19 hores
Novembre
  El juez y el general,
de Patricio Lanfranco y Elisabeth Farnsworth - Chile, Estados Unidos (2008) - 87 minuts
VO en castellà
Sinopsi: En el 1998, cuando al juez chileno Juan Guzmán se le asignaron los primeros casos criminales contra el dictador Augusto Pinochet, nadie esperaba sacar demasiado. Guzmán había respaldado el golpe de estado de Pinochet en 1973, que acabó con el presidente democráticamente electo Salvador Allende y causó la muerte y desaparición de miles de personas.Los directores siguen el rastro al descenso de este juez, descubriendo las verdades del pasado, incluyendo su propio papel en la tragedia. El juez y el general rebela uno de los episodios más notorios del s. XX y explica una historia sobre la violación de los derechos en nombre de los “grandes ideales”.
Dissabte 6
i diumenge 7
de novembre
a les 19 hores


CINEFÒRUM
Octubre
  Pax Americana i la conquesta militar de l'espai,
de Denis Delestrac. Canadà i França (2009). 90 minuts.
Sinopsi: La visió de la terra dominada des de l’espai ja no forma part de la ciència-ficció. El somni del Dr. Strangelove, ha sobreviscut a cada govern nord-americà des de la Segona Guerra Mundial i ara s’està fent realitat. Avui en dia existeix la tecnologia per a la militarització de l’espai, hi ha una indústria darrera que pressiona i els països estan maniobrant per ser els primers en la cursa. A base de material d’arxiu i d’un accés sense precedents a la Unitat Espacial de l’exèrcit nord-americà, Pax Americana mostra l’estat del joc entre els generals, els analistes especialitzats, el polítics, diplomàtics, activistes per a la pau i els pilots.
Dissabte 9
i diumenge 10 d'octubre
a les 19 hores


CINEFÒRUM
Setembre
  God bless Iceland,
de Helgi Felixson.
Islàndia, Alemanya, Suècia (2009). 70 minuts

Sinopsi:
Fa uns anys, Islàndia era un dels països més pròspers del món. Ara, és una metàfora de la crisi global i una prova del poc control que tenim sobre el capitalisme. El documental narra la història de la crisi financera islandesa, explicant com no només ha acabat amb l’economia d’un país, sinó també amb la seva identitat.
Dissabte 28
i diumenge 29
de setembre
a les 19 hores
Setembre
  El último aplauso,
de German Kral. Argentina i Alemanya (2008), 88 minutsVO en castellà


Sinopsi: El Último Aplauso narra la història d’un grup de cantants de tango de Buenos Aires que va tocar durant molts anys a un dels bars de tango més famosos de la ciutat, el “Bar El Chino”. El 2001, l’amo del bar mor misteriosament i passen a ser propietaris del local la vídua i la seva nova parella. Un parell de setmanes després, el lloc estava en runes, i els mítics cantants d’El Chino començaven a caure en l’oblit
Dissabte11
i diumenge 12
de setembre
a les 19 hores
Juliol
  Hair India
de Raffaele Brunetti, Marco Leopardi - Italia (2008) - 75 minuts
VO en anglès, italià, hindi, bengalí i telugu subtitulada en català

Sinopsi: Una família humil que viu en una petita població rural a l‘Índia emprèn un viatge de peregrinació de cinc dies fins al temple de Simachalam per entregar els seus cabells. A Bombai, una editora de la secció de moda d’una revista femenina decideix posar-se extensions als cabells per assistir a la desfilada de moda de l’any.Una història sobre el culte a la bellesa a l’era de la globalització. Una visió original sobre l’Índia d’avui i les seves contradiccions, on es barregen modernitat, creixement econòmic, pobresa i tradició.
Dissabte 3
i diumenge 4
de juliol
a les 19 hores
Juny
  El poder de la palabra,ab
de Francisco Hervé - Xile (2009) - 75 minuts
VO en castellà
Sinopsi: Hardy Vallejos es guanya la vida venent tota classe d’objectes barats enmig del caos groc dels busos del Santiago de Xile de 2005. Quan el govern anuncia la intenció de prohibir aquesta activitat per transformar la imatge de la ciutat, Hardy i els seus col·legues organitzen el major sindicat actiu de Santiago. Una història única de conscienciació professional col·lectiva i, a la vegada, un retrat ple d’humor d’aquesta ciutat xilena i els seus habitants.
Dissabte 5
i diumenge 6
de juny
a les 19 hores

CINEFÒRUM
Maig
  The Queen and I
de Nahid Persson Sarvestani - Suecia (2008) - 90 minuts
VO en anglès, persa i suec subtitulada en català
Sinopsi: Després de 30 anys a l’exili per haver participat en la Revolució Islàmica per enderrocar el règim monàrquic del Xa de l’Iran, la cineasta iranianosueca Nahid Persson Sarvestani torna al seu país d'origen i s’enfronta al repte de fer una nova pel·lícula centrada en Farah Diba, la viuda del Xa. En el procés de gravar l'antagonista del seu passat revolucionari, Nahid i la reina emprenen un viatge imprevisible a través del qual dues dones a l'exili descobreixen que tenen més en comú del que mai no haurien arribat a imaginar.
Dissabte 8
i diumenge 9
de maig
a les 19 hores
Abril
  Burma VJ. Notícies d'un país tancat
de Anders Østergaard - Dinamarca (2008) - 84 minuts
VO en anglès i birmà subtitulada en català
Sinopsi: Joves reporters birmans lluiten per informar des d’un país tan aïllat com el seu, tot i el risc de tortura i cadena perpètua a què s’exposen. Armats amb les seves petites càmeres, viuen l’essència del periodisme i insisteixen a mantenir el flux de notícies. El material periodístic es converteix en material de contraban que retorna a Birmània via satèl·lit, a través dels mitjans internacionals. Una visió única del periodisme d’alt risc i de dissidència en un estat policial i, al mateix temps, un document íntegre sobre els històrics i dramàtics fets de setembre de 2007.
Dissabte10 i diumenge 11 d'abril
a les 19 hores
Març
  Cooking History
dePeter Kerekes
- Austria, República Checa, Eslovaquia (2009) - 88 minuts Gènere
VO en rus, alemany, anglès , francès, serbi, bosnià, croat, hongarès, txec, eslovac, hebreu subtitulada en català
Sinopsi
: Tot i que els llibres de text mai els mencionen, els xefs militars han estat determinants en el curs de la història i les necessitats quotidianes de milers d’estómacs armats han influït en victòries i derrotes. Cooking history és un retrat d’aquests xefs d’arreu d’Europa que serviren a diferents exèrcits i foren testimonis de les guerres europees al segle XX. 6 guerres, 10 receptes i 60.361.024 morts són els ingredients d’aquest documental on s’explica el passat com mai abans s’havia fet.

Dissabte 6
i diumenge 7
de març
a les 19 hores

  Febrer
  Pecados de mi padre
Nicolás Entel País_Argentina - Colòmbia Any (2009) - 94 min
VO en castellà
Sinopsi: Pecados de mi padre ens explica la història de Pablo Escobar, el cèlebre cap del càrtel de drogues de Medellín (Colòmbia), a través del seu fill, Sebastián, i la seva vídua, María Isabel Santos. El fill i la vídua obren les portes de la família per compartir arxius ocults i privats. Però aquesta és també la història de dues de les víctimes més prominents d'Escobar: el Ministre de Justícia i un polític a punt de ser elegit President de Colòmbia, només dos exemples d'entre els centenars de víctimes del narcotraficant a la dècada dels 80. Ara, Sebastián intenta trencar el cicle de la venjança i busca la reconciliació amb els fills de les víctimes del seu pare.
Dissabte 6
i diumenge 7
de febrer
a les 19 hores

CINEFÒRUM
Gener
  Pensionistes SA
de Bertram Verhaag - Alemanya (2008) - 52 min - [VOSCat]

Sinopsi
: Un documental d'Alemanya que explica la història de la companyia Vita Needle, una fàbrica d'agulles i canonades a prop de Boston on, sorprenentment, la mitjana d'edat dels seus treballadors és de 74 anys

Dissabte 23
i diumenge 24
de gener
a les 19 hores

Gener
  Els nens perduts de Buda
de Mark Verker - Países Bajos (2006) - 97 minuts
Versió original en anglès subtitulada en català

Sinopsi: Aquest documental explica la història d’un boxejador tailandès convertit en monjo budista a la escabrosa regió del Triangle d'Or de Tailàndia. Des de la seva conversió, s’ha dedicat a la millora de la situació dels nens i a viatjar a cavall oferint cures mèdiques, oracions, educació i amor als habitants que estan lluny de la protecció i el suport d’organitzacions governamentals i no governamentals. Es dedica, també, a reclutar monjos novicis pel seu monestir, el Temple del Cavall d'Or, un refugi pels nens de la regió, que veuen en ell a un xaman, un pare i un guia espiritual. El director Mark Verkerk va obtenir un accés sense precedents per a filmar aquesta dramàtica i íntima història durant tot un any. Una fotografia impressionant, un treball de filmació íntim i una història convincent fan d’aquesta pel·lícula una experiència extraordinària.

Dissabte 10
i diumenge 11
de gener
a les 19 hores

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: