EL PROFESOR CHIFLADO

Títol original: The Nutty Professor Direcció: Jerry Lewis Any: 1963 Durada: 107 min País: EUA Gènere: Comèdia, fantàstic Intèrprets: Jerry Lewis, Stella Stevens, Del Moore, Kathleen Freeman, Med Flory, Norman Alden, Howard Morris, Henry Gibson, Eliva Allman Guió: Jerry Lewis i Bill Richmond, basat en la novel·la de Robert Louis Stevenson Música: Walter Scharf Fotografia: W. Wallace Kelley Producció: Paramount

Qualificació per edats: Apta per a tots els públics
VO SUBT en castellà

SINOPSI

Julious Kelp, un professor universitari de química força desafortunat en la seva vida social, troba la fórmula d'una poció que el converteix en una persona totalment oposada: un home fort, elegant i atractiu que es farà anomenar Buddy Love.

Enginyosa i divertida adaptació en to còmic de la novel·la de Stevenson Dr. Jekyll i Mr. Hyde.

sensacine.com

CRÍTICA

Un professor universitari de química no gaire agraciat i amb poc èxit en els seus contactes socials, Julius Kelp (Jerry Lewis), inventa una fórmula que el converteix en una altra persona molt diferent, arrogant i ben plantat, Buddy Love (durant molts anys Jerry Lewis havia format una reeixida parella còmica amb Dean Martin, i aquest últim personatge no és més que una caricatura del mateix Martin).

Produïda, dirigida, escrita (amb Bill Richmond) i interpretada per Jerry Lewis, aquesta comèdia que, prenent com a base el personatge dual creat pel novel·lista R. L. Stevenson, Dr. Jekyll i Mr. Hyde, qüestiona amb perspicàcia la cultura de l'aparença regnant en la societat americana i en conseqüència en tota l'occidental. 

Encara que no funciona del tot en molts gags, la pel·lícula planteja amb gràcia i enginy el conflicte de la pròpia identitat quan un no es troba dins dels cànons de bellesa normalment imperants, la importància de trobar-se bé amb si mateix i critica els valors dominants de la perfecció física com a paradigma de l'èxit social en un to de comèdia que es manté força elevat, especialment quan Lewis irromp en escena amb el personatge de Buddy Love.

The nutty professor, la pel·lícula (amb l'estimulant presència de Stella Stevens) més estimada pel seu propi autor, és una mostra del talent que atresora un actor i director a respectar, que amb les seves capacitats histriòniques ha donat un bon nombre d’hilarants moments a la història de la comèdia.

alohacriticon.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: