CICLE DE CINEMA CLÀSSIC
“Estimar el cinema” 2007-2008

Segona edició del cicle que recupera films inoblidables de la història del setè art. Aquestes són les pel·lícules programades per a aquesta temporada 2007-2008. En què consisteix? Llegeix-ho o mira-ho en aquest vídeo.

Horaris: dissabte a les 18.00* i a les 22.00h, i també diumenge a les 18.00h.
*Amb presentació del crític de cinema Ignasi Juliachs.
Preu: 4,50€ per a no socis / gratuït per a socis de CineBaix

  27 i 28 d'octubre
Sonrisas de una noche de verano (homenatge a Ingmar Bergman)
 
  24 i 25 de novembre
El reportero (homenatge a Michelangelo Antonioni)
 
  29 i 30 de desembre
Cantando bajo la lluvia de Stanley Donen i Gene Kelly (El musical)
 
  26 i 27 de gener
Amarcord, de Federico Fellini (Fellini: el cine com a autoretrat)
 
  23 i 24 de febrer
El pequeño salvaje, François Truffaut (La Nouvelle Vague)
 
  29 i 30 de març
Sed de Mal, Orson Welles (Welles, el cineasta total)
 
  26 i 27 d'abril
Senderos de gloria, Stanley Kubrick (El cine militant)
 
  24 i 25 de maig
El séptimo sello, de Ingmar Bergman (El cine com a metàfora)
 
  28 i 29 de juny
El chico, Charles Chaplin (El cine mut)
 
   

 
 
         

 

El cicle de cinema clàssic “Estimar el cinema” és una iniciativa desenvolupada per l'Associació CineBaix al llarg de la temporada d'exhibició 2006-2007, de recuperar, amb una freqüència d'una projecció mensual, títols clàssics de la història del cinema.

L'objectiu d'aquest cicle és doble: per una banda, es tracta de recuperar títols instal·lats en el subsconcient de la memòria cinèfila que, ja sigui per la seva emissió llunyana a les cadenes de televisió o bé per estar editats en DVD, no ha estat possible retrobar-lo darrerament en les pantalles de cinema.

Per altra banda, la funció d'aquest cicle és clarament pedagògica, ja que, encara que no pretén ser una aula de cinema , vol ser una primera presentació i introducció a alguns dels elements principals de la història del cinema i la seva sintaxi. En aquest sentit, aquesta segona edició incideix en aquesta voluntat pedagògica, seleccionant títols vinculats al cinema d'autor, amb una especial predilecció pels films de cineastes europeus, com Federico Fellini, François Truffaut o Ingmar Bergman.

Així mateix, al juny també està programada una sessió molt especial, amb El chico , el clàssic immortal de Charles Chaplin, que serà projectat amb música en directe, tal i com es feia a les sessions cinematogràfiques del període mut.

Veure l'edició 2006-2007 del cicle "Estimar el cinema"

 

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: