CASA EN FLAMES

Direcció: Dani de la Orden Guió: Eduard Sola País: Espanya Durada: 110 min Any: 2024 Gènere: Comèdia, drama Interpretació: Emma Vilarasau, Enric Auquer, Clara Segura, Macarena García, Alberto San Juan... Música: Maria Chiara Casà Fotografia: Pepe Gay de Liébana Distribuïdora: Vercine Estrena a Espanya: 28/06/2024

No recomanada per a menors de 16 anys
Versió original en català

      

SINOPSI

La Montse està molt contenta perquè passarà un cap de setmana amb tota la família a la casa que tenen a Cadaqués. Fa temps que està divorciada, el seu ex té una nova parella i els fills s’han fet grans i van a la seva sense fer-li gaire cas... Però aquest cop no permetrà que res ni ningú engegui el cap de setmana a rodar, encara que per aconseguir-ho hagi de cremar-ho tot.

(gencat.cat)

CRITICA

”Casa en flames” o com incendiar-nos en família


Tot crema, tot crema. A la família de la Montse (Emma Vilarasau), tots viuen amb un ressentiment a dins que intenten portar-lo com poden. Família burgesa de Barcelona, ​​es reuneixen a casa seva de Cadaqués, la qual la Montse vol vendre ja que no la gaudeixen com abans. La Montse aprofita aquest cap de setmana en família per reconnectar amb tots ells, per acostar-se, per compartir. Un cap de setmana, a Cadaqués, que, sigui com sigui, intenta que els torni als seus dies familiars. Uns dies que no tornaran, malgrat l'afany de la Montse. Fal·lera que la portarà a fer de tot per mantenir la desestructurada família unida, fins i tot a cremar-ho tot, fins i tot a posar la “casa en flames”.

Una casa que representa la unió del passat i la desconnexió en el present. Una desconnexió d'uns individus que s'han perdut en les seves preocupacions terrenals però també en les seves projeccions futures del que hauria d’haver estat i no va ser. Una casa que, com a símbol d'unió inconnexa, mostra el desarrelament de cada persona que la integra aquest cap de setmana. El pare (Alberto San Juan) que manipula les situacions a favor seu, el fill (Enric Auquer) arrossegat per la demanda d'atenció constant que necessita, la filla (Maria Rodríguez Soto) intentant escapar d'una vida que l'encasella i la sentència, i la mare (Emma Vilarasau) intentant unir els trossos d'una vida que creia que justificava la seva existència i que veu que se li esvaeix entre els dits.

Dani de la Orden, amb guió d'Eduard Sola, fan una pel·lícula coral amb un balanç excel·lent de veritat i humor en cada personatge. Una mostra de la desestructuració d'una família on els llaços que els uneixen s'han reformulat -a pesar que els llaços que ells mateixos creuen que els uneixen ja no són vàlids- i on les relacions xoquen de cara amb les temàtiques que ens travessen personalment.

I és que, com a 'casa en flames', cremar-ho tot, incendiar-nos, reduir-ho a cendres per renéixer pot ser que sigui la millor opció per seguir endavant. Sempre endavant.         

cinematismo.net

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: