BIENVENIDAS A BRASIL

Títol original: Going to Brazil Direcció: Patrick Mille Guió: Sabrina Amara, Julien Lambroschini , Patrick Mille País: França Durada: 94 min Any: 2017 Gènere: Comèdia Interpretació: Margot Bancilhon, Christine Citti, Vanessa Guide, Joseph Malerba, Patrick Mille, Philippine Stindel, Alison Wheeler Música: Florent Marchet Fotografia: André Szankowski Distribuïdora: Segarra Films Estrena a Espanya: 27/07/2018

No recomanada per a menors de 16 anys
Doblada en espanyol / Versió original subtitulada en espanyol

SINOPSI

Tres amigues de la infància es troben per assistir al casament de la seva amiga Katia (Vanessa Guide). Així, l’Agathe (Alison Wheeler), la seva germana Lily (Philippine Stindel) i l'esbojarrada Chloé (Margot Barcilhon) hauran de viatjar des de casa a França fins a l'altre costat de món, per acudir a la cerimònia a Rio de Janeiro. Després d'una nit de disbauxa que comença com a pura diversió, es veuen obligades a enfrontar-se a les conseqüències dels seus actes, ja que han assassinat accidentalment a un home que havia intentat violar a la Lily. I aquest home no era un altre que en Tinho, el futur marit de la Katia.

(Sensacine)



CRÍTICA


Embolic a Rio

Excessiva i desaforada, la pel·lícula té les seves fortaleses més importants en el repartiment

Si, com sosté Javier de las Mueles, l'art del còctel és una litúrgia, l'actor director Patrick Mille sembla més aviat confondre’l amb una revetlla en el seu segon llargmetratge, Bienvenidas a Brasil. La barreja d'ingredients resulta, a primera vista, imprudent com a mínim: una feminització del model Resacón en Las Vegas (2009) amb un toc de Very Bad Things (1998) i alguns ressons, buidats de transgressió, de Spring Breakers (2012) sobre una base de comèdia d'ambient exòtic fonamentada en el prejudici cultural d'estirp postcolonial. Però mai s’ha de donar res per fet, perquè, contra tot pronòstic, Bienvenidas a Brasil acaba per descobrir-se una inesperada pel·lícula amb àngel moguda per una gratificant energia lúdica i vitaminitzada amb unes micropartícules #Metoo que potser mai s'atrevirien a reconèixer el seu nom (ni el seu potencial combatiu).

Bienvenidas a Brasil és una comèdia d'acció protagonitzada per un grup d'amigues convidades al casament de la seva antiga companya de pis amb el fill d'un tèrbol polític carioca. Una sèrie d'atzars els portarà a matar el nuvi en defensa pròpia la nit abans de la celebració. Patrick Mille aprofita aquesta situació extrema per narrar la progressiva transformació del quartet protagonista en ferotges dones armades contra la violència sistèmica d'una masculinitat que, en el decurs del relat, adopta formes diverses unides pel comú denominador de la feredat.

Excessiva i desaforada, la pel·lícula té les seves fortaleses més importants en el repartiment, on destaquen el mateix Mille com a sinuós cònsol amb vel·leïtats camp, una Suzana Pires que converteix el seu personatge de capo criminal de les faveles en una sostinguda mascletà interpretativa i una Alison Wheeler que emergeix com la presència més poderosa, per la seva encertada modulació d'una aparent fragilitat, del grup protagonista. Sens dubte, una de les sorpreses de la cartellera estiuenca.

Jordi Costa 27/7/2018 – elpais.com


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: