EL HOMBRE DEL NORTE

Títol original: The Northman Direcció: Robert Eggers Guió: Robert Eggers, Sjón Sigurdsson País: EUA Durada: 136 min Any: 2022 Gènere: Aventures Interpretació: Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Willem Dafoe, Ethan Hawke, Björk, Claes Bang, Ralph Ineson, Kate Dickie, Murray McArthur, Ian Gerard Whyte, Hafþór Júlíus Björnsson, Ian Whyte, Música: Robin Carolan, Sebastian Gainsborough Fotografia: Jarin Blaschke Distribuïdora: Universal Pictures Estrena a Espanya: 22/04/2022

No recomanada per a menors de 16 anys
Doblada en espanyol


SINOPSI

El jove príncep Amleth està a punt de convertir-se en home quan el seu oncle assassina brutalment el seu pare i rapta la seva mare. El nen aconsegueix fugir de l’illa en una barca, però jura venjança. Dues dècades després, l’Amleth s'ha convertit en un guerrer berseker o ulfhednar, dedicat al pillatge de pobles eslaus, però una vident li recorda la seva promesa: venjar el seu pare, salva la seva mare i matar el seu oncle. L’Amleth torna a Islàndia en un vaixell d'esclaus i s'infiltra a la granja del seu oncle amb l'ajuda de l'Olga, una esclava, per complir la seva promesa.

(La Higuera)






CRÍTICA

La salvatge aventura vikinga de Robert Eggers

Robert Eggers dirigeix aquesta epopeia protagonitzada per Alexandre Skarsgård, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke i Willem Dafoe.


Amb només tres pel·lícules Robert Eggers s'ha convertit en un dels directors més atípics i personals del cinema contemporani. La seva forma de crear atmosferes, les seves connexions amb el folk horror, la seva estilització visual i la manera com a través dels seus personatges ens connectem amb el més fosc de l'ànima humana el converteixen en un creador d'allò més atípic, enigmàtic, radical a l'hora de portar sempre una mica més enllà la pròpia cosmogonia. En aquest sentit, El hombre del norte és la seva pel·lícula més ambiciosa, no només pel que fa a pressupost, sinó també a l'hora de maximitzar l'experiència tel·lúrica i sensorial per sobre del relat.

Eggers s'endinsa a l'univers víking abraçant tota la seva mitologia mística i la contraposa a la brutalitat intrínseca dels guerrers berseker. Aquest encreuament es plasma a la pantalla mitjançant un treball tan físic i visceral com al·lucinogen. Per això, bona part de les escenes, planificades gairebé a la vora del deliri a través de llargues preses d'una complexitat titànica, semblen enfocades a submergir l'espectador en una experiència estètica hipnòtica en què l'èpica es dona la mà amb la bogeria expressiva. És bruta, brutal, sanguinolenta, però alhora emana d'una bellesa sobrenatural.


El hombre del norte és un malson shakespearià al voltant de l'obsessió en què campa a gust la ràbia, però també la poesia, que està plena d'idees imaginatives, que té una grandiloqüència pictòrica inabastable i imatges poderoses per al record.

Beatriz Martínez - Fotogramas


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: