ETERNALS

Direcció: Chloé Zhao Guió: Matthew K. Firpo, Ryan Firpo (còmic: Jack Kirby) País: EUA Durada: 157 min Any: 2021 Gènere: Aventures Interpretació: Angelina Jolie, Richard Madden, Gemma Chan, Kit Harington, Kumail Nanjiani, Salma Hayek, Barry Keoghan, Brian Tyree Henry, Ma Dong-seok, Lia McHugh, Lauren Ridloff, Haaz Sleiman, Lucia Efstathiou Música: Ramin Djawadi Fotografia: Ben Davis Distribuïdora: The Walt Disney Company Estrena a Espanya: 05/11/2021

No recomanada per a menors de 12 anys

Doblada en espanyol


SINOPSI

Fa milions d'anys, els éssers còsmics coneguts com els Celestials van començar a experimentar genèticament amb els humans. La seva intenció era crear individus superpoderosos que fessin únicament el bé, però alguna cosa va sortir malament i van aparèixer els Desviants, destruint i creant el caos al seu pas. Totes dues races s'han enfrontat en una eterna lluita de poder al llarg de la història. Enmig d'aquesta guerra, l’Ikaris (Richard Madden) i la Sersi (Gemma Chan) intentaran viure la seva història d'amor.

Aquesta pel·lícula està basada en els còmics de Marvel creats per Jack Kirby.

(Sensacine)

 



CRÍTICA

La meditabunda Chloé Zhao entre superherois

No hi ha grans pigments per a grans interpretacions, però sí una mica d'esforç de tots els actors i bona voluntat per creure's els papers

Els que saben explicar les fases de l'univers Marvel ja deuen conèixer aquests nous superherois que tenen milers d'anys d'existència, els Eterns, que van arribar a la Terra des de Déu sap on i més o menys quan l'Eva pelava la poma a Adam. I aquí han estat amb la missió de defensar la nostra espècie d'uns grans monstres anomenats Desviants que ens devoren, i de procurar els avenços socials i tecnològics des de Babilònia fins a Silicon Valley. Per no ser humans, encara que en tenen la traça i els tics, representen un compendi en pla paritari i de consens de races, cultures i representacions socials i sexuals, i n'hi ha d'asiàtics, afroamericans, llatins, caucàsics, ecologistes, gais i amb discapacitat (una és muda), encara que tenint en compte els superpoders que manegen tots, caldria parlar amb més propietat i dir diversitat funcional o capacitats especials.

Per posar-los a ballar aquesta aventura, la Marvel ha triat una directora solvent, Chloé Zhao, que acaba de guanyar l'Oscar amb Nomadland, una pel·lícula amb els peus tan a terra que sorprèn veure-la aquí tan pels aires i els cels. No és el seu territori, no juga a casa, però aconsegueix donar a aquesta pel·lícula de pim-pam-pum un cert aire espiritual i contemplatiu. L'argument té la paciència al principi d'anar-se explicant i, després, d'oferir bones dosis d'acció i espectacle, i exposa a més tota aquella contradicció ja tradicional entre l'eternitat i el dia a dia, viure molt i haver d'aguantar-se i aguantar els altres.

El pes del protagonisme l'assumeixen Gemma Chan i Richard Madden, que fan alguna cosa més que sensació a qualsevol portada de revista, i darrere, com saludant, Angelina Jolie i Salma Hayek. En fi, no hi ha grans pigments per a grans interpretacions, però sí una mica d'esforç de tots els actors i bona voluntat per creure's els papers.

Oli Rodríguez Marchante – abc.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: