BORRAR EL HISTORIAL

Títol original: Effacer l'historique Direcció: Benoît Delépine, Gustave Kervern Guió: Benoît Delépine, Gustave Kervern País: França Durada: 106 min Any: 2020 Gènere: Comèdia Interpretació: Blanche Gardin, Corinne Masiero, Denis Podalydès, Denis O'Hare, Benoît Poelvoorde Fotografia: Hugues Poulain Distribuïdora: La Aventura Audiovisual Estrena a Espanya: 14/05/2021

No recomanada per a menors de 12 anys
Doblada en espanyol / Versió original subtitulada en espanyol

SINOPSI

Tres veïns d'un suburbi es veuen superats pels seus problemes amb la tecnologia i les xarxes socials. Amb l'ajuda d'un pirata informàtic, decideixen declarar la guerra als poderosos gegants tecnològics. Pot ser que la seva batalla estigui perduda des del principi, però mai se sap.


(FilmAffinity)

 

 


CRÍTICA

24.02.2020 - BERLINALE 2020: Els Dos tontos muy tontos es posen les armilles grogues en la raresa cinematogràfica de Benoît Delépine i Gustave Kervern

La deliciosa Effacer l'historique, de Benoît Delépine i Gustave Kervern, presentada a la secció principal de la 70ª edició de la Berlinale promet des de la primera escena, on veiem una dona fregant-se amb cautela contra un arbre. El que es mostra en aquesta pel·lícula pot no ser bonic però agradarà a tothom, tot i la crítica ocasional.

Ambientada en un tranquil suburbi d'una província francesa, que Malvina Reynolds havia de tenir en ment mentre cantava sobre aquestes "Little Boxes", segueix tres amics sense diners que embogeixen amb cada casella de "Accepto", titular de "Kim Kardashian està morta" i oferta per fer-se un compte Premium, mentre les seves entremaliadures virtuals estan a punt de ser descobertes. Podríem parlar de l'estranya cinta sexual que Marie (Blanche Gardin) no volia que el seu fill veiés; de l'Uber puntuat amb una estrella on Christine (Corinne Masiero) desplega literalment una catifa vermella per als seus clients rondinaires; o el desagradable cas de ciberassetjament de què és víctima la filla adolescent de Bertrand (Denis Podalydès), amb cara pansida mentre el seu pare espera pacientment per lligar amb una treballadora d'un centre d'atenció telefònica situat a Maurici.

Quan decideixen contraatacar i recordar el seu gloriós passat d’"armilles grogues", les coses empitjoren. Tan hilarant, que ha de ser l'única pel·lícula divertida sobre un tema tan contemporani com els canviants requisits de seguretat de les contrasenyes, o el lloc exacte de la mantega. I només quan no pot ser millor, apareix Michel Houellebecq, que pateix un cas seriós de desig de mort.

Delépine i Kervern abracen l'absurd i el límit, amb una broma aparentment treta dels germans Farrelly d’Algo pasa con Mary. Però encara que a ells no els espanti cert cameo d'un fluid corporal, hi ha una incòmoda sensació de reconeixement pel que fa al que pateix aquest trio, amb les seves muntanyes de carregadors sense usar i vides alterades per l'addicció a sèries com A dos metros bajo tierra, i sense cap tipus de privacitat, cortesia de "Mark Superberg". Bé, gairebé, ja que un cobejat paquet de pernil tallat poques vegades porta a una nit de sexe casual amb una cançó regional.

No obstant això, en veure'ls lluitar, sentim moltes ganes de deixar aquest molest telèfon intel·ligent d'una vegada i separar la nostra vida de l'ordinador abans que sigui massa tard. O, al menys, tan aviat com pronunciïn l'última frase.

Marta Balaga – cineuropa.org
    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: