TREN DE NOCHE A LISBOA

Títol original: Night train to Lisbon Direcció: Bille August Guió: Ulrich Herrmann, Greg Latter (novel·la: Pascal Mercier) Països: Alemanya, Suïssa i Portugal Durada: 107 min Any: 2013 Gènere: Drama romàntic Interpretació: Jeremy Irons, Jack Huston, Christopher Lee, Mélanie Laurent, Charlotte Rampling, Lena Olin, Tom Courtenay, Bruno Ganz, August Diehl, Martina Gedeck, Beatriz Batarda, Burghart Klaußner, Nicolau Breyner, Filipe Vargas, Adriano Luz Música: Annette Focks Fotografia: Filip Zumbrunn Distribuïdora: Surtsey Films Estrena a Espanya: 16/04/2014

No recomanada per a menors de 7 anys

Doblada en espanyol

SINOPSI

El professor de llatí Raimond Gregorius (Jeremy Irons), troba un dia la Berna, al pont de Kirchenfield, una portuguesa que és a punt de tirar-se a les aigües de l’Aar. Sense pensar-s’ho, hi intervé i la salva. Se l'emporta amb ell, però la noia desapareix sense deixar més rastre que un impermeable i un llibre d'un autor portuguès. En Raimond agafa el tren cap a Lisboa amb el propòsit de conèixer el misteriós escriptor el llibre del qual planteja les qüestions que des de fa anys el turmenten.

(Filmaffinity)


CRÍTICA

Laberints de la vida



Guanyador de dues Palmes d'Or a Canes per Pelle el conquistador i Las mejores intenciones, el danès Bille August és un cineasta viatger i expert en adaptacions literàries. Si a La casa de los espíritus va transformar en imatges la novel·la d'Isabel Allende, a Tren de noche a Lisboa assumeix el desafiament de filmar el supervendes de Pascal Mercier, pseudònim del professor de filosofia i escriptor suís Peter Bieri.

El protagonista de la pel·lícula exerceix també de professor de llatí i grec a Berna. Té un rostre que deixa petjada: el de Jeremy Irons. L'atzar farà que un vell llibre, en l'interior del qual hi ha un bitllet actual amb destinació a Lisboa, acabi a les mans de l'erudit lingüista. Amb el temps just per agafar el ferrocarril, aquest ésser solitari s'obsessiona per intentar localitzar l'autor d'una obra escrita durant el règim dictatorial de Salazar.

Encara que el tema polític reaparegui en diversos trams d'una història subjecta a constants salts temporals, Bille August aposta pel to comercial i construeix una pel·lícula amb excés de diàlegs i reiteracions. Però també té moments brillants i es guanya l'espectador mostrant-nos l'itinerari d'aquest docte ensenyant que intenta cobrir els grans buits de la seva pròpia vida. Un altre aspecte fonamental és el magnífic elenc d'actors encapçalat per Jeremy Irons i que completen Jack Huston, Charlotte Rampling, Mélanie Laurent, Tom Courtenay, Lena Olin, Bruno Ganz o un aquí gens vampíric Christopher Lee.

Lluís Bonet Mojica - lavanguardia.com


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: