ACUARELA

Títol original: Il colore nascosto delle cose Direcció: Silvio Soldini Guió: Doriana Leondeff, Davide Lantieri, Silvio Soldini País: Itàlia Durada: 115 min Any: 2017 Gènere: Drama romàntic Interpretació: Valeria Golino, Adriano Giannini, Arianna Scommegna, Laura Adriani, Anna Ferzetti, Andrea Pennacchi, Beniamino Marcone, Mattia Sbragia, Valentina Carnelutti, Roberto De Francesco, Giuseppe Cederna Música: Gianluigi Carlone Fotografia: Matteo Cocco Distribuïdora: Surtsey Films Estrena a Espanya: 14/12/2018

No recomanada per a menors de 12 anys
Doblada en espanyol / Versió original subtitulada en espanyol

SINOPSI

L’Emma (Valeria Golino) és una doctora que ha aconseguit tirar endavant en la seva professió, tot i la ceguesa permanent que pateix. Un dia, l’Emma atén en Teo (Adriano Giannini), un pacient que s'enamora a l'instant de l’Emma. La química entre tots dos és innegable i decideixen començar una relació, que causa tota mena de prejudicis per a aquells que la coneixen . No obstant això, el que l’Emma no sap és que en Teo, a més de la seva feina estable i la seva llar, té també una dona, que comença a sospitar sobre "els dies de voluntariat amb una cega" en què participa el seu marit.


(sensacine.com)



CRÍTICA


Silvio Soldini ens mostra “Il colore n ascosto delle cose ”

08.09.2017 - VENÈCIA 2017: Valeria Golino encarna la dona invident que protagonitza el nou del director milanès, dues dècades després de Le acrobate

Silvio Soldini torna a la Mostra de Venècia 24 anys després d’Un'anima divisa in due, per la qual Fabrizio Bentivoglio va guanyar la Coppa Volpi al millor actor. Amb la seva onzena pel·lícula, Il colore nascosto delle cose , el director milanès torna a treballar, 20 anys després de Le acrobate, amb Valeria Golino, que interpreta una dona invident en aquesta producció de Lumière & Co. i Ventura Film amb Rai Cinema. [...]

La pel·lícula arrenca amb una llarga seqüència de diàleg sobre la foscor de la pantalla. Després s'obre una part de l'escena, un "museu sensorial" en què el protagonista masculí, en Teo (Adriano Giannini), acaba de fer, amb gran fatiga, un recorregut a les fosques amb els seus companys. La seva guia era justament l’Emma (Valeria Golino), osteòpata de professió que va allà un cop a la setmana. En Teo treballa en una agència de publicitat, de manera que treballa essencialment amb imatges, fet que subratlla l'enorme distància que el separa de la dona cega que acabarà enamorant-se d'ell.

Soldini ja va rodar el 2013 un documental titulat  Per altri occhi – Avventure quotidiane di un manipolo di ciechi; en el qual seguia un fisioterapeuta, una música, un escultor i altres persones que tenien en comú tant la ceguesa com unes ganes enormes de viure, de superar els obstacles, de practicar esport i altres activitats que normalment es desaconsellen a minusvàlids. D'aquella experiència, que deu haver-l o marcat profundament, el director va començar a escriure el present treball amb Doriana Leondeff i Davide Lantieri. El llarg període d'investigació per al documental, les reunions i els contactes amb cecs i amb els seus afins li van permetre pensar en una història que, en lloc de tirar dels patètics llocs comuns habituals, retratés la realitat quotidiana d'aquestes persones amb un bon grau de realisme.

A la pel·lícula, és evident el treball dut a terme per Valeria Golino observant els gestos quotidians dels invidents: com es mouen per la ciutat amb el bastó, com fan la compra, com cuinen... En fi, com fan accions que tots donem per descomptades, com utilitzar el telèfon mòbil, per tractar de restituir la "normalitat" de qui viu la seva vida en la negror. Il colore nascosto delle cose és una comèdia sentimental en la qual la relació sensorial que s'estableix entre els dos protagonistes és capaç d'anul·lar les distàncies. En Teo, un home en fugida de si mateix i de la pròpia responsabilitat, sent l'impuls de prestar-se atenció i de canviar cap a un final que, tanmateix, romandrà obert.

 

Camilo de Marco – cineuropa.org


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: