MADAME CURIE

Títol original: Radioactive Direcció: Marjane Satrapi Guió: Jack Thorne (biografia: Marie Curie) País: Regne Unit Durada: 109 min Any: 2019 Gènere: Drama Interpretació: Rosamund Pike, Sam Riley, Anya Taylor-Joy, Aneurin Barnard, Simon Russell Beale, Jonathan Aris, Indica Watson, Mirjam Novak, Tim Woodward, Cara Bossom, Richard Pepple, Michael Gould, Mark Phelan, Corey Johnson Música: Evgueni Galperine, Sacha Galperine Fotografia: Anthony Dod Mantle Distribuïdora: A Contracorriente Films Estrena a Espanya: 04/12/2020

No recomanada per a menors de 7 anys, especialment recomanada per al foment de la igualtat de gènere
Doblada en espanyol

SINOPSI

La pel·lícula explica la història de la química Marie Curie i el seu marit, Pierre Curie, basant-se en la novel·la homònima de Lauren  Redniss. El matrimoni va desenvolupar la teoria de la radioactivitat i va descobrir el radi i el poloni. El treball de tota una vida i les conseqüències que van comportar els seus descobriments emmarcats en una pel·lícula que reflecteix el començament de l'era nuclear.

(Sensacine)



CRÍTICA


Les bones causes i els mals efectes

Rosamund Pike protagonitza el biopic dirigit per Marjane Satrapi

Sense arribar a allò de Maradona, el personatge de Marie Curie ha tingut sempre una zona molt ben imantada per al cinema i són moltes les pel·lícules que se n'han fet, com a científica i com a dona (la que va fer Mervyn LeRoy el 1943, amb Greer Garson, és la que més física i química conté). Ara aborda la seva biografia la peculiar artista iraniana Marjane Satrapi (potser la recordin per aquella meravellosa pel·lícula d'animació titulada Persépolis), que aconsegueix un bon retrat en subratllar amb tant afany les seves aportacions a la ciència com a la causa de la dona en una època en la qual era una excepció.

La pel·lícula de Sartrapi compta amb dos elements que ennobleixen aquest terme tan suat del “biopic”, un és la naturalitat amb la qual la directora fa servir la narració i correcció clàssica alhora que un llenguatge modern i innovador (per exemple, per parlar de les causes i els efectes dels seus descobriments), i l'altre és la presència d'una actriu com Rosamund Pike, capaç de transmetre tot el cabal rebel i tenacitat professional sense res més que l'expressió del seu serè rostre. D'altra banda, Madame Curie es fa entendre sense dificultat en allò polèmic i essencial del seu contingut, i és que un avenç científic serveix igual per curar el càncer o per construir una bomba atòmica.


Oti Rodríguez Marchante

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: