23 PASEOS

Títol original: 23 Walks Direcció i guió: Paul Morrison País: Regne Unit Durada: 102 min Any: 2020 Gènere: Drama romàntic Interpretació: Alison Steadman, Dave Johns, Rakhee Thakrar, Natalie Simpson, Oliver Powell, Vivienne Soan, Bob Goody, Marsha Millar, Graham Cole Música: Gary Yershon Fotografia: David Katznelson Distribuïdora: Caramel Films Estrena a Espanya: 15/01/2021

No recomanada per a menors de 7 anys

Doblada en espanyol

SINOPSI

En Dave (Dave Johns) i la Fern (Alison Steadman) són dos desconeguts de certa edat que han patit per circumstàncies de la vida. Es coneixen mentre treuen els seus gossos i, durant un total de vint-i-tres passejos, floreix un romanç entre els dos. Però ni en Dave ni la Fern han estat del tot honestos l'un amb l'altre i el seu futur es pot veure compromès pels secrets que s'han guardat.

(FilmAffinity)



CRÍTICA


“23 paseos”: aprendre a estimar-se a qualsevol edat

Paul Morrison dirigeix una pel·lícula serena sobre l’amor a la tercera edat, sobre la necessitat de connectar i sentir

Quan veiem una pel·lícula sobre amor adolescent, tot sembla nou i excitant, tot és intens i gairebé desesperat, al límit. Les coses comencen a ser una mica diferents amb el pas del temps. Les experiències acumulades van creant una motxilla, comencen a existir càrregues emocionals, ferides que han deixat una marca i tot es torna més lent i caut.

El director britànic Paul Morrison aborda aquestes qüestions a 23 paseos, la història de dos avis que es troben pel parc passejant els seus respectius gossos i que, de mica en mica, aniran establint un vincle que els portarà des de l’amistat fins a l’amor, amb totes les pors que això suposa, tant físiques com emocionals, perquè a mesura que es fan anys, més cuirassa i més recel s’acumula, més desconfiança.

Humor i honestedat

En la història d’en Dave i la Fern, que així es diuen els protagonistes, hi ha desacords, solitud, traumes dolorosos, problemes econòmics, però el director no intenta en cap moment recrear-se amb les seves misèries més enllà de determinar, a través del seu bagatge, el punt precís en el qual es troben les seves vides.

23 paseos és una pel·lícula serena sobre l’amor en a la tercera edat, sobre la necessitat de connectar, de sentir, ja sigui a través d’una carícia o del sexe. Sense efectismes, sense condescendència ni una mirada edulcorada o sentimental, sinó apel·lant a l’humor i l’honestedat. Així, acompanyarem en Dave i la Fern en els seus passejos, en els seus moments bons i dolents a través de la comprensió i l’empatia, una cosa que bona falta ens fa.

Beatriz Martínez – elperiodico.cat

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: