SENTIMENTAL

Direcció i guió: Cesc Gay País: Espanya Durada: 82 min Any: 2020 Gènere: Comèdia Interpretació: Javier Cámara, Belén Cuesta, Alberto San Juan, Griselda Siciliani Fotografia: Andreu Rebés Distribuïdora: Castelao Pictures Estrena a Espanya: 30/10/2020

No recomanada per a menors de 16 anys
Versió original en espanyol

SINOPSI

Sentimental parla de les relacions sentimentals quotidianes de dues parelles que viuen al mateix bloc de pisos. La cordialitat entre les dues llars es veu interrompuda quan la parella dels baixos convida l'altra a un sopar, durant el qual els proposen practicar sexe en grup. A través de la comèdia, es reflecteixen temes molt quotidians com l'amor, les baralles, el dolor i l'odi... amb l'objectiu de mostrar que en la vida en parella, tant els homes com les dones, han de lluitar constantment.

(Sensacine)



CRÍTICA


Per a espectadors que prefereixen reflexionar, però amb un somriure

Davant l'aclaparadora oferta de cinema que aposta per imatges tan imponents com buides, suposa una autèntica delícia topar-se amb una proposta com Sentimental, una cinta que sedueix amb paraules. Pel seu plantejament s'aproxima a l’entremaliada Un dios salvaje (Roman Polanski, 2011), per la brillantor i ironia dels seus diàlegs a la colossal La huella (Joseph L. Mankiewicz, 1972) i pel que tracta, el sexe com a element protagonista però sense escenes explícites, a la joiosa Una relación privada (Frédéric Fonteyne, 1999). El film gira, amb molt d'humor, al voltant de la complexitat de les relacions humanes; la curiositat pels nostres semblants; la necessitat d'obrir-se als altres, i la riquesa de la nostra imaginació, que pot portar-nos a conclusions errònies quan juguem a jutjar-los. Temes habituals en la trajectòria del director Cesc Gay, que assoleix, per a qui subscriu, la seva pel·lícula més rodona des d’En la ciudad; la més mesurada i desenfadada, la menys pessimista. Inspirada en la seva pròpia comèdia teatral Los vecinos de arriba, ha sabut alliberar-la de llast escènic. Gay demostra de nou el seu mestratge en la direcció d'actors, uns intèrprets que amb l'entonació de la veu i mirades, gestos, somriures, picades d’ullet i indubtable ofici donen tot el seu sentit a cada paraula, a cada frase. Un repartiment en estat de gràcia que aconsegueix una cosa tan màgica com fer partícip el públic de la seva jovial complicitat. L'argentina Griselda Siciliani, com se'ns va poder passar desapercebuda la seva presència, tot i que fugaç, en aquella tendra història de perdedors que era El último Elvis! (Armando Bo, 2012), és el gran descobriment del film. Sobre ella recau en gran mesura el pes de l'acció, que es converteix en una divertidíssima partida de ping-pong verbal per parelles amb l'entrada en escena d'un bromista Alberto San Juan, en el seu millor treball al costat de Bajo las estrellas; una embafadora falsa ingènua Belén Cuesta, i un esgarriacries Javier Cámara, a qui toca carregar amb el paper menys agraït del quartet.

El millor: La successió de sorpreses que sorgeixen en la trobada.

El pitjor: Arriba a ser tan divertida que es desitja que duri una mica més.


Juan Pando – fotogramas.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: