ROM

Direcció: Tran Thanh Huy
Any: 2019
Durada: 79′
Idioma: VOSE
Gènere: Crim, drama
Vietnam
SECCIÓ ESPECIAL

SINOPSI

En Rom és un jove de 14 anys corredor de loteries. Viu en un complex d'apartaments on la majoria de famílies espera guanyar un dia la loteria i així sortir dels enormes deutes que tenen amb els creditors, que són mers estafadors disfressats d'inversors, i així evitar que l'edifici sigui enderrocat. Els corredors de borsa guanyen més comissions com més clients aconsegueixen, de manera que aquests també contribueixen a l'estafa. En Rom té un rival, en Phúc, en qui la comunitat confia més que en ell perquè ha venut diversos números guanyadors. Però s'adonarà que en Phúc ha estat enganyant els presumptes beneficiaris i cada cop es troben més endeutats. En Rom decideix llavors ajudar-los però no podrà fer-ho sense entrar en conflicte entre en Phúc i els creditors.

Biografia del director


Tran Thanh Huy és considerat una de les joves promeses en la indústria del cinema vietnamita dels últims 10 anys. En 2013 va realitzar el seu primer curtmetratge 16.30 el qual va obtenir diversos premis i va a participar en el Festival de Cinema de Cannes. Amb Rom, que és el seu primer llargmetratge, Tran Than Huy tracta de representar la dinàmica del les apostes de loteria, que, malgrat ser il·legals a Vietnam, són bastant populars entre famílies de classe mitjana la com la del propi director, que per a ascendir socialment poden jugar-se la casa, la família i fins a la vida.


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: