EN LA PLAYA DE CHESIL

Títol original: On Chesil Beach Direcció: Dominic Cooke Guió: Ian McEwan País: Regne Unit Durada: 110 min Any: 2017 Gènere: Drama Interpretació: Saoirse Ronan, Billy Howle, Emily Watson, Anne-Marie Duff, Samuel West, Adrian Scarborough, Bebe Cave, David Olawale Ayinde, Philip Labey, Christopher Bowen, Ty Hurley, Bernardo Santos, Christian Wolf-La'Moy, Oliver Johnstone... Música: Dan JonesFotografia: Sean Bobbitt Distribuïdora: BTeam Pictures Estrena a Espanya: 29/06/2018

No recomanada per a menors de 7 anys
Doblada en espanyol / Versió original en anglès subtitulada en espanyol

SINOPSI

Anglaterra, 1962. La Florence i l’Edward tenen poc més de 20 anys. Ella de classe mitjana alta, ell de classe baixa. Innocents, verges i enamorats quan encara no s'havia publicat el primer LP dels Beatles i El amante de Lady Chatterley estava prohibit, es casen i van a passar la seva primera nit de noces a un hotel, al costat de la famosa Chesil Beach. El que passa aquesta nit, entre les seves paraules i els seus silencis, canviarà les seves vides per sempre.

(FilmAffinity

CRÍTICA

‘On Chesil beach’: L’amarga lluna de mel de Ian McEwan i Saoirse Ronan

El debutant Dominic Cooke signa un drama exquisit sobre un amor frustrant i frustrat en què Saoirse Ronan i el desconegut Billy Howle interpreten una parella d'enamorats que s'enfronta a la seva lluna de mel.

Qui? El director britànic Dominic Cooke prova sort a la gran pantalla després de dirigir tres episodis de la producció històrica de la BBC The Hollow Crown, a més de dues retransmissions televisives de dos clàssics eterns de teatre: La comedia de los errores i Follies. Cooke dirigeix ​​un guió de Ian McEwan, l'autor de la novel·la homònima que adapta la pel·lícula. On Chesil Beach s'uneix a la llarga llista d'adaptacions de textos de McEwan, en què també apareixen Expiación. Más allá de la pasión, El inocente o El intruso.

De què va? Tenen poc més de vint anys i es van conèixer en una manifestació en contra de les armes nuclears. La Florence (Saoirse Ronan) és una noia de classe mitjana alta, mentre que l’Edward (Billy Howle) pertany a la classe obrera. Ella és violinista, ell ha estudiat història. Tots dos són innocents i verges, i estan enamorats l'un de l'altre. Un dia de juliol de 1962 passen per l'altar, però la nit de noces en un hotel de Chesil Beach obrirà la caixa dels trons i canviarà per sempre el destí dels amants.

I què tal? Dominic Cooke no tenia una tasca fàcil al davant. De totes les novel·les del prolífic Ian McEwan que han estat portades al cinema, és molt probable que On Chesil Beach fos la més complexa d'adaptar al llenguatge cinematogràfic. No obstant això, el fins ara director teatral i televisiu demostra estar a l'altura del desafiament gràcies al seu sagaç domini de la posada en escena, invertint les expectatives dels espectadors (qui s'imaginaria que la bucòlica platja de Chesil es convertiria en el lloc on esclatarien els ressentiments d'una parella que s'ha casat sis hores abans?) i creant escenes terriblement incòmodes a partir del que haurien de ser moments íntims que una parella d'enamorats recordarà per sempre. On Chesil Beach resulta tradicional en la seva estructura de flashbacks i en les seves apostes visual i sonora (la banda sonora de Dan Jones és un altre dels grans encerts del film), però al mateix temps camina per escabrosos territoris que pocs drames romàntics s'han atrevit a trepitjar abans.

L'adaptació del mateix McEwan rescata el tema més suggerent de la seva novel·la: el desemparament i la ignorància a què s'enfrontava el jovent de l'Anglaterra dels primers anys en la dècada dels seixanta, quan encara la revolució sexual no havia trencat amb tot l’establert en l’anquilosada societat britànica. Sobre el paper, la frustració i la por que s'apodera dels personatges hauria d'ajudar que l'espectador es posicioni a favor del dilema que posa en perill la romàntica història d'amor entre la Florence i l’Edward, però la sensibilitat i l'empatia que aporten director, actors i guió al conflicte fan que el clímax no faci més que provocar una sensació de desolació i frustració que, partint dels personatges, s'estén inevitablement al públic. Tot i tenir només 23 anys, la irlandesa Saoirse Ronan torna a demostrar per què és una de les millors actrius de la seva generació [...], però aquí la gran sorpresa és el desconegut Billy Howle, una inspirada elecció de càsting per a un personatge maldestre, impulsiu, noble i involuntàriament encantador. Junts protagonitzen una de les escenes més demolidores que es veuran en aquest 2017. Per aquest moment i molts més, Dominic Cooke és, als seus 51 anys, una de les més grans promeses del nou cinema.

Daniel Martínez Mantilla (9/9/2017) – fotogramas.es


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: