LA LUZ DE MI VIDA

Títol original: Light of My Life Direcció i guió: Casey Affleck País: EUA Durada: 119 min Any: 2019 Gènere: Ciència-ficció Interpretació: Casey Affleck, Anna Pniowsky, Tom Bower, Elisabeth Moss, Hrothgar Mathews, Timothy Webber, Patrick Keating, Monk Serrell Freed, Lloyd Cunnington Música: Daniel Hart Fotografia: Adam Arkapaw Distribuïdora: BTeam Pictures Estrena a Espanya: 11/10/2019

No recomanada per a menors de 12 anys

Doblada en espanyol / Versió original en anglès amb subtítols en espanyol

SINOPSI

Un món postapocalíptic en què, després d'haver-se propagat un devastador virus, les dones gairebé han desaparegut. En aquest planeta ara habitat per éssers fonamentalment violents, tots homes, un pare (Casey Affleck) i la seva filla, Rag (Anna Pniowsky), sobreviuen amagats al bosc. Una història paternofilial sobre la difícil tasca d'educar i ensenyar a viure els fills perquè un dia puguin volar sols.


(Sensacine)

CRÍTICA

Preciosa història entre pare i filla. El final de la infància

Als antípodes de l'univers, llenguatge i gènere cinematogràfics es troba aquesta segona pel·lícula escrita i dirigida per Casey Affleck respecte a la seva òpera prima, aquella controvertida i divertida presa de pèl que es va marcar amb I'm Still Here de la mà de Joaquin Phoenix. Una dècada d'escriure i reflexionar sobre paternitat, mentre era pare, l'han portat a una història postapocalíptica, una fugida entre pare i filla (que es fa passar per nen) en un món despullat de dones (delmades per un virus). Una metàfora de la ruptura familiar, del pare sol enfrontat al repte més difícil de la seva vida: com educo una filla en aquest món? Deixant-la propietària i narradora de la seva pròpia història.

La luz de mi vida arrenca amb un pla molt curt sobre pare i filla, una escena quotidiana que deixa de ser-ho quan coneixem la destrucció que existeix fora del món que ells dos s'han creat: el pare (un tendríssim Affleck, demanant perdó, redimint-se?), abans de dormir, explicant-li un conte a la filla (una brillant Anna Pniowsky) -un conte que Affleck va inventar per als seus fills en la realitat-, en el qual ella, cada vegada més gran, ja veu llacunes. La luz de mi vida és també un sensible retrat, en un món abandonat, d'aquest moment clau del pas a l'adolescència, una adultesa prematura, en el qual ella reclama ser la que expliqui el conte. No vol ser només protagonista, vol ser narradora amb totes les eines que li ha anat regalant el seu pare i les que, intuïm, també els va transmetre a tots dos la seva mare (en flashbacks, interpretada per Elisabeth Moss). Un moment dolorós per al pare, i no només pels perills que amaga aquest violent món, sinó per la separació, per la pèrdua de la innocència. Ja no és la seva nena.

Irene Crespo – Cinemania

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: