ANNA KARENINA. LA VENGANZA ES EL PERDÓN

Títol original: Anna Karenina. Istoriya Vronskogo Direcció: Karen Shakhnazarov Guió: Yuri Poteyenko, Karen Shakhnazarov País: Rússia Durada: 138 min Any: 2017 Gènere: Drama Música: Yuri Poteyenko Fotografia: Aleksandr Kuznetsov, Alik Tagirov Interpretació: Elizaveta Boyarskaya, Kirill Grebenshchikov, Vladimir Ilyin, Viktoriya Isakova, Vitaly Kishchenko, Ivan Kolesnikov, Tatyana Lyutayeva, Anastasiya Makeeva, Maksim Matveyev, Makar Mikhalkin, Distribuïdora: Premium Cine Estrena a Espanya: 03/07/2020

No recomanada per a menors de 7 anys
Doblada en castellà

SINOPSI

Any 1904. Han passat trenta anys des de la mort d'Anna Karenina (Elizaveta Boyarskaya), la dona que en la seva joventut va prendre la difícil decisió d'abandonar el seu marit i el seu fill per entregar-se al seu amant, el comte Vronsky (Maksim Matveev). Ara, el comte i Serguei Karenin (Kirill Grebenshchikov), el fill de l’Anna ja adult convertit en metge militar, són oficials de l'exèrcit al comandament d'una petita posició russa a Manxúria, a punt de ser derrotada per les forces japoneses. En els pocs dies que comparteixen, i tot i la mútua desconfiança, Serguei i Vronsky tindran l'oportunitat de revisitar el seu passat per, finalment, trobar les respostes que tots dos han buscat durant tant de temps.

.

(sensacine.com)

 

CRÍTICA

 

Subtil actualització d'un drama rus que no envelleix

 

Clàssic rus publicat entre el 1875 i el 1877 per Lleó Tolstoi, Anna Karenina va ser portada al cinema en incomptables versions, des del període de cinema mut fins a contemporàniament, quan l'escriptor anglès Tom Stoppard la va adaptar per a la versió que Joe Wright va dirigir amb Keira Knightley.

El premiat director rus Karen Shakhnazarov (Tigre blanco) realitza una adaptació lliure del clàssic. Trenta anys després dels successos relatats en l'obra de Tolstoi, les relacions prohibides d’Anna Karenina (bella dona casada pertanyent a la noblesa russa) i un oficial de l'exèrcit són relatades a petició del fill de Karenina per l'oficial Vronsky, amant de la seva mare. Amb el fons de la guerra russojaponesa dos homes es retroben: l’un, metge de la pobra guarnició militar perduda a Manxúria; l'altre, oficial ferit en batalla, convalescent en el lloc.

Amb un patètic fons bèl·lic, davant la petició de Sergei Karenin, nen abandonat per les circumstàncies que van desencadenar la passió de la seva mare per un altre home, l'espectador reviu la història d’Anna Karenina.

EXCEL·LENT

El director Shakhnazarov va prendre dues obres, la immortal Anna Karenina de Tolstoi i En la guerra japonesa de Vikenti Veresayev, contemporani de l'escriptor de Iàsnaia Poliana, per donar vida a aquesta pel·lícula. Anna Karenina. La historia del comte Vronsky manté l'essència del drama rus, on s'assisteix a la destrucció d'una dona per una passió amorosa prohibida que la societat de l'època condemna.

La protagonista no tolera aquesta condemna social i temps després, ja vivint amb Vronsky però separada del seu fill davant els obstacles que li imposa el seu marit per acordar el divorci, i el que ella s'imagina que està passant amb la seva situació amorosa, cau en la desesperació .

És notable la reconstrucció d'època que inclou no només les localitzacions i l’enlluernador ball al palau, sinó també esdeveniments tradicionals com carreres de cavalls, una escena de l'òpera Norma de Bellini ("Casta Diva"), els costums dels amos i servidors de la classe alta abans de la Revolució de 1917, espectaculars batalles i la boja carrera de Karenina cap a l'estació en una escena al més pur estil romàntic de fi de segle.

Shakhnazarov aconsegueix amb la suggestiva atmosfera (màgica fotografia, diríem que "psicològica", en abocar el sentiment humà sobre la imatge), els caràcters i diàlegs que reprodueixen l'original en una singular traducció al castellà, materialitzar una icona de la culpa i la redempció .

El film és un subtil aggiornamiento del clàssic amb actors inoblidables. A les correctes interpretacions de Max Matveyev (Vronsky) i Kirill Grebenshchikov (Sergei, fill de l'Anna), se sumen les excel·lents caracteritzacions d’Elizaveta Boyarskaya en una passional Anna i Vitaly Kishenko, un Karenin tallat a ganivet.

 

Isabel Croce – laprensa.com

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: