FIRST LOVE

Títol original: Hatsukoi Direcció: Takashi Miike Guió: Masa Nakamura País: Japó Durada: 108 min Any: 2019 Gènere: Thriller, acció Interpretació: Masataka Kubota, Shôta Sometani, Nao Omori, Jun Murakami Música: Kôji Endô Fotografia: Nobuyasu Kita Distribuïdora: Barton Films Estrena a Espanya: 13/03/2020


No recomanada per a menors de 18 anys

Doblada en castellà i versió original subtitulada en castellà  

SINOPSI

El Leo (Masataka Kubota) és un jove boxejador que no troba un sentit a la seva vida i sent un buit emocional a causa de la difícil situació que està patint. Tot això fa un gir quan es creua amb la Mónica (Sakurako Konishi), qui va ser el primer amor de la seva vida, la qual no ha canviat ni una mica. El Leo l’acompanyarà aliè al fet que ara, el seu gran amor, està embolicada en una trama amb el narcotràfic i és perseguida per la Yakuza, la policia i una assassina enviada per les tríades xineses.

(Sensacine.com)

CRÍTICA

 

25/05/2019 - CANES 2019: Takashi Miike presenta una història divertida i violenta sobre una jove parella que es coneix, s'enamora i s'enfronta a la policia i a la Yakuza

Takashi Miike no fa pel·lícules; s'abalança sobre elles. El prolífic director japonès ha dirigit unes 100 pel·lícules (tantes que fins i tot ell mateix ha perdut el compte), i pot arribar a fer-ne fins a una dotzena a l'any. Per tant, no hauria de sorprendre que siguin molt irregulars; però sovint, Miike descobreix or i la narrativa és prou forta per resistir el seu incontenible atac als sentits, ja que les seves pel·lícules són un collage d'arts marcials, animació i surrealisme. First Love, projectada a la Quinzena dels Realitzadors de Canes, és un dels seus treballs més reeixits, amb personatges compromesos i la seva característica violència pop presentada en dosis raonables.

Miike ens obre la gana situant la primera escena en un ring de boxa. El Leo (Masataka Kubota) és una jove promesa de la boxa que enfureix el seu entrenador perquè no sol celebrar els seus triomfs. Però la boxa és un esport perillós i una visita a l'hospital per a un control rutinari revela la presència d'un tumor cerebral: per primera vegada, el Leo ha d'afrontar la seva mort. Ho fa fent esforços sobrehumans i ajudant una jove perseguida per un home gran. Recordeu quan a Amor a quemarropa, de Tony Scott, Alabama no era qui Clarence creia que era? Bé, resulta que aquesta jove, la Yuri (Sakurako Konishi), també porta una doble vida i adopta diferents identitats depenent amb qui parli. Forma part de la zona criminal de la ciutat i està implicada en un pla per robar drogues. Així comença el caos.

El ritme és frenètic en la quarta col·laboració entre Miike i la companyia amb seu a Londres Recorded Picture Company. Cada escena sembla portar amb si un nou personatge amb una arma diferent per desfigurar i matar. Els assassins rivals es decapiten els uns als altres després que el mafiós novell Kase (Shota Sometani) intenti fer un tracte paral·lel amb alguns grups criminals. Aquests plans es torcen quan el principal traficant de drogues s'equivoca.

Tot i algun cap decapitat per aquí i d'alguna sagnant baralla d'espases per allà, el director fa una bona feina (és a dir, conté l'acció fins a les escenes finals, on les forces divergents conflueixen en un dipòsit per a la batalla final). Aquí comença el caos i veiem algunes animacions d'art pop i assassinats sagnants.

L'argument es desenvolupa com un western. La pel·lícula comença amb la trobada entre els dos protagonistes i presenta tots els potencials obstacles que impediran el seu final feliç, incloent-hi un home de mitjana edat en calçotets evocat per la imaginació de la Yuri. Una vegada que tot queda establert i Miike ha fet un treball decent en portar diversos personatges sense generar confusió, la segona part és una bonança de violència pop que va en augment fins al gran final.

Kaleem Aftab – Cineuropa.org


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: