¿QUÉ HEMOS HECHO PARA MERECER ESTO?

Títol original: Womit haben wir das verdient? Direcció i guió: Eva Spreitzhofer País: Àustria Durada: 91 min Any: 2018 Gènere: Comèdia Interpretació: Caroline Peters, Chantal Zitzenbacher, Simon Schwarz Música: Iva Zabkar Fotografia: Xiaosu Han, Andreas Thalhammer Distribuïdora: El Sur Films Estrena a Espanya: 13/09/2019

Apta per a tots els públics, especialment recomanada per al foment de la igualtat de gènere

Doblada en castellà

SINOPSI

A la Wanda no paren de sorgir-li problemes. La seva filla Nina apareix sobtadament a casa afirmant que s'ha convertit a l'Islam, una cosa que la seva mare rebutja per complet, i el seu anterior marit acaba de tenir un fill amb la seva última esposa. Aquests esdeveniments faran que la Wanda enyori els temps passats més que mai, en què les seves úniques preocupacions eren la dedicació escolar de la seva filla i els problemes amb la marihuana. Però no tot està perdut. Quan la Wanda conegui la Hanife, la mare de la parella musulmana de la Nina, la seva vida donarà l'últim tomb.

(Sensacine.com)
CRÍTICA

 


“¿Qué hemos hecho para merecer esto?” trenca estereotips des de l'humor

El proper 13 de setembre, EL SUR FILMS estrena ¿Qué hemos hecho para merecer esto?, una pel·lícula austríaca que trenca estereotips des de l'humor. Eva Spreitzhofer debuta al cinema amb aquest film que es va poder veure a la passada edició del festival REC de Tarragona. Protagonitzen la pel·lícula Caroline Peters, Chantal Zitzenbacher i Simon Schwarz.

Tot d'una, la vida de la Wanda entra en un món de contradiccions, un gir de 180 graus que només serà el principi d'un camí de conseqüències inesperades.

Amb un guió hilarant i irreverent, la debutant Eva Spreitzhofer trenca tòpics amb aquesta divertida història.

Protagonitzada per una estel·lar Caroline Peters (Mute, Caminar sobre las aguas), ¿Qué hemos hecho para merecer esto? va tenir la seva première mundial al festival de Zuric i es va projectar al Kíev Molodist International Film Festival. A Espanya, es va poder veure al passat Festival REC de Tarragona.

Declaracions de la directora Eva Spreitzhofer

Quan les meves filles van entrar a la pubertat, el nostre cercle de pares liberals ens vam imaginar que aviat ens enfrontaríem a les drogues, les faltes a l'escola, els embarassos, les idees polítiques populistes... El meu pitjor malson era que la meva filla comencés a portar un hijab. Com que sóc una fervent feminista atea, la idea va fer esclatar el grup en rialles. I d'aquí va sorgir el germen de la pel·lícula, comenta la directora.

Després de fer una exhaustiva recerca, m'he convertit en una experta en "qüestions islàmiques de tota mena". No hi ha res que aparegui en el film que no hi hagi a la vida real, doncs, la vida sempre és més boja i divertida que les imaginacions d'una guionista, afegeix la cineasta.

La meva pel·lícula aborda un dels problemes socials més urgents del nostre temps. Què vol dir que, l'any 2018, al centre d'Europa, les dones usin hijabs? És autodeterminat i voluntari? O és un retorn a l'Edat Mitjana? [···] Estem vivint moments d'agitació, ansietat i histèria absurda; una època perfecta per realitzar pel·lícules com ¿Qué hemos hecho para merecer esto? Temes complexos, conflictes a gran escala i pors exagerades s'han convertit en brillants punts de partida per a comèdies com aquesta, conclou Spreitzhofer.

Cinemagavia.es

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: