MISS KIET'S CHILDREN

Títol original: De Kinderen van juf Kiet Direcció: Peter Lataster i Petra Lataster-Czisch Guió: Petra Lataster-Czisch País: Holanda Durada: 115 min Any: 2016 Gènere: Documental So: Gertjan Miedema i Hugo Dijkstal Fotografia: Peter Lataster Distribuïdora: Promotora de Mitjans Audiovisuals Estrena a Espanya: 22/06/2018

Apta per a tots els públics

Versió original subtitulada en català


SINOPSI

Aquest documental segueix la forma d'educar de Kiet Engels, que per la seva professionalitat, és el tipus de professora que tot alumne desitja tenir. Alguns dels seus alumnes són refugiats que acaben d'arribar a Holanda, per tant, tot és nou i confús. Kiet no només els ensenya a escriure i a llegir holandès, també els ensenya a resoldre problemes junts i a respectar-se els uns als altres, perquè a poc a poc aconsegueixin tenir confiança en si mateixos i en els altres.

(Sensacine.com)

CRITICA

Miss Kiet’s Children és una joia de documental: subtil però poderós en la seva impecable percepció del que passa pel cap dels nens i nenes. Un petit monument a una mestra, però per damunt de tot a la seva classe, tan valenta.
Volkskrant newspaper

“El veterà duo Petra Lataster-Czisch i Peter Lataster ens dona una classe magistral en cinema de no-ficció a Miss Kiet’s Children, un dels documentals europeus més notables de l’any... Les escenes són tan llargues com han de ser en un film on, sense “editorialitzar” –els Lataster prescindeixen de la narració, els subratllats o la música no-diegètica– es pren partit convençut a favor dels mètodes amables però ferms de la senyoreta Kiet. El resultat és una pel·lícula encantadora, alegre i, fins i tot, de celebració de la vida.”
Neil Young - Hollywood Reporter

Tot el que heu sentit de Miss Kiet’s Children és cert... Sens dubte, el millor film holandès de l’any.
Trouw newspaper

“Aquest interessantíssim, tendre i perspicaç documental és l’estudi d’una escola infantil molt especial que hi ha a Holanda, pensada per a nens i nenes emigrants o refugiats (sobretot de Síria). Qui els ensenya és la senyoreta Kiet. Té molta paciència, i és molt amable i afectuosa, però no se li escapa res del que passa. La càmera dels cineastes sembla imitar la seva presència pausadament autoritària i capta, en lúcids primers plans, el dia a dia dels escolars. Són del tot similars als altres nens holandesos per més que cadascun d’ells i elles ha passat per una experiència espantosa que, en part, és el motiu pel qual han anat a aquesta escola... Miss Kiet’s Children és una pel·lícula molt bonica.”
Peter Bradshaw – The Guardian

“...Miss Kiet’s Children va de l’esperança i les coses bones que pot aconseguir una dona bona. Sota el seu guiatge, els seus tutelats fan petites passes diminutes –quantes vegades arriben a repetir la paraula “lluna”?– però és evident que arriben a algun lloc. Quan tots li expressen (en holandès) el seu amor a la nena macedònia, la Branche, i ballen Freedom de Pharrell Williams dalt de l’escenari, no queda un ull sec en tota la sala. Els Lataster no fan cap pas en fals, des de la trepidant escena inicial al poble de Hapert fins a les imatges finals de Miss Kiet a la seva aula, es tracta d’una obra feta amb mesura exquisida.”
Fionnuala Halligan – Screendaily

Font: packmagic.cat


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: