REGRESO A MONTAUK

Títol original: Rückkehr nach Montauk (Return to Montauk) Direcció: Volker Schlöndorff Guió: Volker Schlöndorff, Colm Tóibín (novel·la: Max Frisch) País: Alemanya Durada: 106 min Any: 2017 Gènere: Romanç, drama Interpretació: Stellan Skarsgård, Nina Hoss, Niels Arestrup, Robert Seeliger, Susanne Wolff, Ray Wiederhold, Olga Lezhneva Música: Max Richter, Thomas Bartlett, Caoimhin O'Raghallaigh Fotografia: Jérôme Alméras Distribuïdora: Golem Estrena a Espanya: 4/8/2017

No recomanada per a menors de 12 anys
Doblada en castellà

SINOPSI

L'escriptor Max Zorn arriba a Nova York per promocionar la seva nova novel·la, inspirada en Rebecca, una noia del seu poble de la qual es va enamorar bojament en la seva joventut. Tot està sortint com havia planejat fins que, per casualitat, Zorn es troba amb Rebecca. La jove s'ha convertit en una increïble advocada i viu a la ciutat novaiorquesa des de fa vint anys. Encara que no és el més adequat, tots dos decideixen passar junts el cap de setmana i recordar vells temps. Podran tornar a la seva vida normal després del que ha passat?

(Sensacine.com)

CRITICA

A la vellesa, remordiments

El veterà cineasta alemany Volker Schlöndorff parla sobre antigues passions i penediments vitals a 'Return to Montauk'

Acaba d'entrar als seixanta, i és un escriptor escandinau prestigiós, encara que sense gaires diners. Max Zorn viatja de Berlín a Nova York, on l'espera la seva dona que ha estat preparant el llançament durant mesos, per presentar el seu nou llibre, una immersió en un antic i fracassat amor. I per molt que Zorn digui que és ficció, alguna cosa fa olor de malson passat. Amb aquesta trama el veterà cineasta Volker Schlöndorff ha creat a Return to Montauk als seus 77 anys un cant als penediments vitals, als remordiments vitals, que si en to recorda la literatura de Max Frisch –del seu amic ja va adaptar El viajero (Homo Faber) el 1991– a qui dedica la pel·lícula, es basa en un guió escrit per Schlöndorff i Colm Tóibín.

"De Frisch em fascina com mirava cap enrere en els seus llibres, aquesta capacitat de retreure els personatges a decisions passades i moltes vegades errònies", explicava el cineasta aquest matí [15/2/2017]. "Mai he deixat de pensar en els temes que van quedar pendents a El viajero, en temes com el remordiment, la dificultat per trobar la reparació o l'exculpació, sigui pel que no es va fer o pel que sí que es va fer, però malament".

Acompanyat de Stellan Skarsgard, que encarna l'escriptor, Susanne Wolff, com l’esposa més jove i moderna, i Nina Hoss, que dona vida a aquest amor passat, i que viu a Nova York dedicada a l'advocacia, Schlöndorff s'ha mostrat divertit, feliç per l'acollida a una pel·lícula de tardor, rodada just en aquesta època de l'any a l'extrem de Nova York, on de carambola l'exparella acaba durant un cap de setmana recordant la seva passió als mateixos llocs on la van viure. D'aquí el Return to Montauk, correcta pel·lícula que no obstant això en la competició [67a Berlinale] ha encantat al públic alemany.

Gregorio Belinchón – Elpais.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: