REY ARTURO: LA LEYENDA DE EXCALIBUR

Títol original: King Arthur: Legend of the Sword Direcció: Guy Ritchie Guió: Joby Harold, Guy Ritchie, Lionel Wigram (història: David Dobkin, Joby Harold) País: EUA Durada: 126 min Any: 2017 Gènere: Fantàstic, acció Interpretació: Charlie Hunnam, Jude Law, Eric Bana, Hermione Corfield, Astrid Bergès-Frisbey, Djimon Hounsou, Geoff Bell, Aidan Gillen, Michael McElhatton, Annabelle Wallis, Mikael Persbrandt, Kingsley Ben-Adir, Freddie Fox, Craig McGinlay, Tom Wu, David Beckham, Neil Maskell, Bleu Landau, Rob Knighton, Tom Metcalfe, Daniel Harland, Peter Stacey, Nigel Murfitt, Chris Marchant Música: Daniel Pemberton Fotografia: John Mathieson Distribuïdora: Warner Bros Estrena a Espanya: 11/8/2017

No recomanada per a menors de 12 anys

Doblada en castellà

SINOPSI

Arturo és un jove intrèpid que dirigeix la seva colla pels carrerons de Londonium. Després de treure l'espasa d'Excalibur, es veurà obligat a prendre algunes dures decisions. Al costat d'una misteriosa dona anomenada Guinevere, haurà d'aprendre a manejar l'espasa, vèncer els seus dimonis i unir el poble per derrotar el tirà Vortigern, que va robar la seva corona i va assassinar els seus pares abans de convertir-se en rei.

(Filmaffinity.com)

CRITICA

Edició vertiginosa i un `score' èpic aconsegueixen portar la visió de Guy Ritchie Ð a la pantalla gran amb el segell del director

Des del moment en què es va anunciar que Guy Ritchie faria una pel·lícula sobre la llegenda del Rei Artur, va ser natural pensar en l'estil que tindria aquesta producció de Warner Bros. Havent vist ja el treball final, podem assegurar que els fans no quedaran defraudats. Aquí tenim un Artur que es va criar als carrers de Londinium, sobretot a través del segell del realitzador: edició i música.

A La leyenda del Rey Arturo, la qual té els seus orígens dins de la literatura europea, Ritchie pren aquests elements fantàstics i els presenta des dels seus primers minuts en un pròleg carregat de criatures gegants i màgia. És aquí on percebem una diferència a l'hora de construir el malvat, ja que Jude Law se sent més emocional que en les escenes subsegüents, desaprofitant així una interessant oportunitat.

Posteriorment tenim una seqüència que definirà el que serà l'estil de la pel·lícula, una que només un realitzador com Ritchie podria fer: el pas del nen Artur a la seva etapa adulta, amb talls d'edició veloços, moviments de càmera fugaços i música trepidant.

És aquí on es van presentant diferents seqüències que juguen amb la narrativa del temps, entre flashbacks i flashforwards dels esdeveniments que els diferents personatges van narrant. Sens dubte, Ritchie i el seu editor de capçalera, James Herbert, exigeixen a l'espectador posar lleugerament més atenció que de costum per no perdre's entre les narracions. A mesura que avança la història i veiem la presència mística en el camí del nostre heroi, sabem que som davant d'un Rei Artur molt més literari i menys "històric". Aquí la màgia juga un paper crucial entre els nostres herois, però en tractar-se d'una història d'origen, no espereu veure al mag Merlí -encara que sí que hi ha connexions amb ell-.
[...]

Sergio López Aguirre - www.cinepremiere.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: