EL PETIT PRINCEP

Títol original: Le Petit Prince | Direcció i guió: Mark Osborne | País: França | Durada: 106 min | Any: 2015 | Gènere: Animació | Interpretació: James Franco, Mackenzie Foy, Jeff Bridges, Rachel McAdams | Música: Richard Harvey, Hans Zimmer | Fotografia: Animació | Distribuïdora: Wanda visión | Estrena a Espanya: 09/09/2016

Qualificació per edats: Apta per a tots els públics
DO en català

SINOPSI

Perquè tot surti bé a la prestigiosa Acadèmia Werth, la petita i la seva mare es muden a una casa nova. La petita és molt seriosa i madura per la seva edat i planeja estudiar durant les vacances seguint un estricte programa organitzat per la seva mare; però els seus plans són pertorbats per un veí excèntric i generós. Ell li ensenya un món extraordinari on tot és possible. Un món en el qual l’Aviador va topar alguna vegada amb el misteriós Petit Príncep. Llavors comença l'aventura de la petita en l'univers del Petit Príncep. I així descobreix novament la seva infància i comprendrà que només s'hi veu bé amb el cor. L'essencial és invisible als ulls.

(Filmaffinity)

CRÍTICA

'El petit Príncep' de l'única manera possible

 

[...] Mark Osborne, abans responsable de Kung-Fu panda i la pel·lícula de Bob Esponja, s'arrisca a una missió sobre el paper impossible: reconvertir el text d'El Petit Príncep [...]. La idea és servir-se de la literalitat de l'escrit no com a argument sinó com a excusa i, així, compondre un conte contemporani prou gamberro per exorcitzar qualsevol intent de cursileria.

Si ho recordeu, el text original, abans de caure víctima del marxandatge i de l'estupidesa Zen, diguem-ho així, és un delicat, precís i preciós acostament a la malaltia de créixer. O, millor, de simplement viure [...].

Doncs bé, Osborne combina l'animació en tres dimensions amb l'stop-motion per recrear una aventura que parla de coses com ara com son d'agradables les postes de sol quan s'està trist; d'això i de vells bojos, nens repel·lents i adults vanitosos. I de guineus, roses, satèl·lits, baobabs i elefants que semblen barrets. Ja ho sabeu.

El resultat és una pel·lícula que gesticula com un equilibrista savi i metòdic sempre al límit de partir-se la crisma per culpa d'un violí de més, una endevinalla improcedent o una metàfora irritant. Però no, es queda en el lloc just des del qual identificar perfectament els cursis, amb barba o sense, amb  blog o sense.

Luis Martínez  - elmundo.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: