AHORA SÍ, ANTES NO
Títol original: Right now, wrong then (Ji-geum-eun-mat-go-geu-ddae-neun-teul-li-da) Direcció i guió: Hong Sang-soo País: Corea del Sud Durada: 121 min Any: 2015 Gènere: Drama Interpretació: Jeong Jae-yeong, Kim Min-hee, Yoon Yeo-jeong, Gi Ju-bong, Choi Hwa-Jeong, Yoo Joon-sang, Seo Young-hwa, Ko Ah-sung Música: Jeong Yong-jin Fotografia: Park Hong-yeol Distribuidora: Goos Films Estrena a Espanya: 17/06/2016


Qualificació per edats:
No recomanada per a menors de 7 anys
Versió original subtitulada en castellà
SINOPSI

Un director de cinema independent arriba a la seva destinació un dia abans per error. Aprofitant l'excés de temps lliure, entra en un palau restaurat on coneix una jove artista, amb la qual passa la resta del dia: visitant el seu estudi, coneixent la seva obra, sopant, prenent alguna cosa junts... fins que ella planteja una pregunta i la resposta de la qual ho canvia tot. És probable que si el dia tornés a començar tots dos es comportarien de forma diferent, però això ja no es podrà saber ¿o potser sí?

(labutaca.net)

CRÍTICA

Dues visions, un mateix relat

Ahora sí, antes no és la segona pel·lícula que s'estrena en sales comercials de Hong Sang-soo, un dels grans valors de l'actual cinema sud-coreà. L'anterior, En otro país (2012), va arribar bàsicament perquè estava protagonitzada per Isabelle Huppert.

Aquesta no necessita altres additius. No requereix una estrella internacional. Es resumeix en el plaer immens del relat, les ànsies d'explicar coses i fer-ho de manera sempre creativa, i de com una mateixa història -la relació entre un cineasta i una jove pintora que no ha vist cap de les seves pel·lícules- pot explicar-se de dues maneres diferents a través d'una esplèndida segmentació en dues parts complementàries: la segona ens mostra allò que no vam veure a la primera o potser, simplement, ens ho explica d'una manera somiada abans que realitzada.

El resultat és excel·lent. Es pot prendre com un puzle del qual finalment coneixem totes les peces. O bé com les dues realitats d'una mateixa història, els moments més efusius enfrontats als més tensos. Es pot pensar que es tracta de dues pel·lícules (similars) en una, però no és així. És un sol film que admet una bella pluralitat de lectures i ens demostra, una vegada més, que en el cinema contemporani la renovació en les estructures narratives resulta essencial.

Quim Casas - elperiodico.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: