EL CAPITÁN KÓBLIC

Direcció: Sebastián Borensztein País: Argentina Durada: 92 min Any: 2016 Gènere: Thriller Guió: Sebastián Borensztein, Alejandro Ocón Interpretació: Ricardo Darín, Oscar Martínez, Inma Cuesta Música: Juan Federico Jusid Fotografia: Rodrigo Pulpeiro Productora: Coproducció Argentina-Espanya; Pampa Films / Palermo Films / Telefe / Endemol Shine Argentina / DirecTV / Gloriamundi Producciones / INCAA Estrena a Espanya: 17/06/2016


Qualificació per edats:
No recomanada a menors de 12 anys
Versió original en castellà
SINOPSI

Tomás Kóblic (Ricardo Darín) és un excapità de l'Armada que en temps de l'última dictadura argentina era participi d’"els vols de la mort", anomenats així perquè llançaven vius els detinguts desapareguts al riu de la Plata. Abandonarà informalment la seva carrera militar per refugiar-se a Colonia Elena, on l'única llei que impera és la del comissari Velarde (Oscar Martínez), un delinqüent amb uniforme policial, líder d'una banda de robatori de bestiar, i foscos vincles amb jerarquies militars.

(Filmaffinity)

CRÍTICA

EL FORASTER

Un brillant pilot d'avions vol esborrar un insuportable trauma del passat i per aconseguir-ho es desfà de la seva pròpia identitat i desapareix sense deixar rastre. S’acomiada de la seva dona de tota la vida, i enterra una carrera destacada. La pel·lícula s'inicia en aquesta frontissa existencial.

Insomne, turmentat per imatges de cossos que cauen al mar semiinconscients, es va allunyant del medi urbà fins a arribar a un poble perdut de l'interior. Per als habitants del poble -que conserven algunes característiques dels “gauchos” com els cowboys de l’Oest- és un complet estrany, excepte per a un amic del seu pare que també sembla haver triat el lloc per allunyar-se dels conflictes del país. Aquest l'ha convidat a col·laborar en tasques de fumigació per a les quals en Kóblic és la persona adequada. No obstant això, el destí el portarà a retrobar les desgràcies de les quals fuig, amb altres formes, temps i cares.

Paradoxalment també tindrà la possibilitat de recuperar l'amor absent en la seva vida anterior i de reparar una gran injustícia.

El plantejament és força prometedor i el desenllaç no és gens previsible ni fàcil. Gran part del suspens d’aquesta història consisteix precisament en això. A més de les excel·lents actuacions de Darín i Martínez, que estan magnífics, destaca la interessant interpretació d'Inma Cuesta, i la d’alguns personatges secundaris inoblidables.

L’humor no hi és tan present com a Cuento chino i La suerte está echada, els seus dos films anteriors, tot i que Borenstein reserva tocs grotescos per a un parell d'aparicions que li permeten matisar el dramatisme romàntic de la trama en escenes com la de la prostituta al bordell del poble, o la del furiós discurs d'un ridícul però temible abusador que alterna la vida delictiva amb els negocis.

Amb molt de western i de sèrie negra, la història atrapa des de l’inici fins al final.

Rouse Cairos – Filmaffinity


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: