ELS ANDERSSON A LA NEU
Títol original: Sune i fjällen Direcció: Gustaf Åkerblom Guió: Hannes Holm, Sören Olsson País: Suècia Durada: 92 min Any: 2014 Gènere: Comèdia Interpretació: William Ringström, Morgan Alling, Anja Lundkvist, Hanna Elffors Elfström, Julius Jimenez Hugoson, Dermot Clemenger, Manuel Dubra, Julia Dufvenius, Malte Gårdinger, Kajsa Halldén, Frida Hallgren, Tony Irving, Erik Johansson, Bonn Ulving, Kalle Westerdahl, Ann Wilson Música: Adam Nordén Estrena a Espanya: 29/4/2016


Qualificació per edats:

Doblada en català

SINOPSI

Quan Sune descobreix que la seva estimada Sophie està a punt d'anar-se'n a les muntanyes a esquiar amb un atlètic i ben plantat company de classe, convenç tota la família Andersson per seguir la noia, tot i que no saben esquiar. Un cop allà, les dues famílies hauran de compartir cabana, mentre que Sune només tindrà en ment un objectiu: recuperar Sophie.

(Filmaffinity)

CRÍTICA

Tot un fenomen de la literatura infantil i juvenil a Suècia, també traslladat al cinema, un no sap bé com aproximar-se a les aventures de Sune (el fill mitjà dels Andersson), ximples i kitsch fins a dir prou. Potser l'èxit de la saga d'Anders Jacobsson i Sören Olsson consisteix precisament en això, a repetir la fórmula i els estereotips dels personatges i les situacions, com aquest Pontus que es multiplica en tots els menesters i càrrecs de l'estació d'esquí. Aprofitant la generositat dels seus veïns els Blixt (o això creuen ells), aquest cop els Andersson viatgen a la neu: en realitat es tracta d'una estratagema de Sune per perseguir Sophie en el seu retir de vacances, després que aquesta s'hagi pres malament la seva declaració de "només amistat".

William Ringström és el perfecte Sune, i Morgan Alling i Anja Lundkvist els soferts pare i mare. La pel·lícula va d'entremaliadures, de recuperar l'amor (entre nens) i de fer riure, cosa que de vegades s'aconsegueix (convertir una partida de parxís en un duel entre mares amb canvi de format és bastant ocurrent), i moltes altres no. L’el·lipsi i el muntatge abrupte no casen bé amb l'slapstick gestual (volem veure les trompades també) i els jocs de paraules són més aviat poc intel·ligents. Tot i això, Els Andersson a la neu es pot gaudir des d'aquest exòtic punt de vista que caracteritza com a cretins els nostres progenitors i com a concursants d'un Festival d'Eurovisió els més petits. Amb mig punt d'humor absurd i un altre mig d'innocuïtat nòrdica.

Familiar, rossa, d'ulls blaus, i d'humor més aviat maldestre.


Sergio F. Pinilla – Cinemanía

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: