EL LIBRO DE LA SELVA
Títol original: The jungle book Direcció: Jon Favreau País: EUA Durada: 106 min Any: 2016 Gènere: Aventures Interpretació: Neel Sethi, Bill Murray, Ben Kingsley, Christopher Walken, Lupita Nyong'o, Idris Elba, Scarlett Johansson, Giancarlo Esposito Música: John Debney Distribuïdora: The Walt Disney Company Spain Estrena a Espanya: 15/4/2016


Qualificació per edats:
Apta per a tots els públics especialment recomanada per a la infància
Doblada en castellà
SINOPSI

Segueix la història de Mowgli (Neel Sethi), un nen a qui cria un grup de llops a la selva, i que s'embarca en un fascinant viatge d'autodescobriment quan es veu obligat a abandonar l'única llar que ha conegut en tota la seva vida. Nova adaptació de la novel·la de Rudyard Kipling.

(Filmaffinity)

CRÍTICA

Jon Favreau ha arribat a dir de la seva nova versió d’El libro de la selva que és la seva pel·lícula més artesanal. Ve de dirigir #Chef i protagonitzar-la amb Robert Downey Jr., a qui va conèixer quan es va posar al capdavant de les dues primeres entregues d’Iron Man. Aquestes dues pel·lícules van ser el tret de sortida oficial de l'ara assentat univers Marvel que tantes alegries està donant a Disney, així que no és estrany que li hagin confiat l'adaptació d'un dels seus clàssics més estimats pel públic.

És curiós que el director de Zathura, una aventura espacial digui això d'una de les superproduccions més ambicioses tècnicament i visualment de l'estudi de Mickey Mouse. [...]

Ha donat els seus fruits: la nova El libro de la selva ens porta, visualment, a un nou nivell. Fa uns mesos les crítiques deien una cosa semblant d’El viaje de Arlo, però la jungla que l'equip de Favreau ha creat digitalment en un estudi de Los Angeles és un món tan magnètic, viu, envoltant i ple de detalls i profunditat que fa que cap pla sigui avorrit. Aquest efecte es pot veure una mica deslluït pel 3D, que enfosqueix tots els plànols, i que en aquesta pel·lícula torna a ser un complement totalment prescindible.

Els arbres, les fulles, l'aigua, la llum, l'escenari en el qual es desenvolupa l'acció val per si mateix tota l'atenció. Però no és capaç d'eclipsar el pas cap endavant, pel que fa a disseny i animació digital, que resulten els animals que acompanyen el nen salvatge en la seva aventura. Warner Bros està preparant una altra versió anomenada Jungle Book: Origins, dirigida per Andy Serkis, el qual assegura que el nivell visual deixarà bocabadat el món. Que desisteixin; això assembla insuperable, tant tècnicament com en termes estètics. Veus, en tot moment, animals parlant, però els seus moviments i detalls són tan realistes, i la seva integració amb l'acció real tan natural, que arriba un moment que t'oblides d'això.

El repte més gran

El més difícil d’El libro de la selva era, sens dubte, traduir el clàssic de 1967 al públic infantil actual [...].

Però tant Favreau com els espectadors tenen en ment imatges d'un nen ballant i cantant amb un ós i un mico i xerrant amb una pantera i una serp. Per més perfectes que siguin les inoblidables Busca lo más vital i Quiero ser como tú, convertir la versió Disney del relat de Rudyard Kipling en una pel·lícula familiar apta per als paladars de 2016 era un repte gairebé impossible.

Primera sorpresa: el to funciona, sense grinyolar en pràcticament cap moment. És una barreja d'escenes lleugeres, tràgiques, moments d'acció trepidants i fosques seqüències que terroritzaran, durant un breu temps, els més petits. Però l'equilibri hi és, i després de tenir por del tigre de bengala Shere Khan, deixes anar unes rialles amb unes musaranyes [...]

En fi, té molt mèrit haver aconseguit que El libro de la selva recordi tant el clàssic original animat en alguns moments, que són directes i clars homenatges (atenció a la serp Kaa), que faran les delícies dels espectadors no tan petits, i alhora aporti alguna cosa nova, en gran part gràcies al to, més cru i seriós. [...]

El millor: l'aventura visual i com és de divertida

El pitjor: que el públic espanyol no podrà gaudir de les veus originals

Javi P. Martín - ECartelera

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: